Elérhető az OxygenOffice Professional ingyenes irodai programcsomag 3.1.1.25 verziója

Megérkezett az OxygenOffice Professional 3.1.1.25-ös verziója. Ezen kiadás alapját is az ooo-build rendszer adja, amely az OpenOffice.org továbbfejlesztett változatát biztosítja.

Megérkezett az OxygenOffice Professional 3.1.1.25-ös verziója. Ezen kiadás alapját is az ooo-build rendszer adja, amely az OpenOffice.org továbbfejlesztett változatát biztosítja. A most elérhetővé tett változat tartalmazza az OpenOffice.org 3.1-es verziójának valamennyi újdonságát és a 3.1.1-es verzió összes hibajavítását is.

Ez a kiadás a Hunspellről helyesírás-ellenőrzőjéről méltán ismert Németh László újabb fejlesztéseit tartalmazza: a Lightproof nyelvhelyesség-ellenőrző modult valamint a „numbertext” – számokat szöveges megfelelőjüknek alakító – Calc függvényeket. Frissítésre kerültek a sablontárak is, így a Sun által közzétett kiterjesztésként telepíthető sablonkészletei is részei a csomagnak. Ez a csomag magyar nyelven is elérhető, így a magyar nyelven elérhető sablonok száma is bővült. Az igen kiterjedt – több, mint háromezer elemet tartalmazó – képtár is bővítésre került.

Jelentős – szerkesztés közben tapasztalható – sebességnövekedést is sikerült elérni a Linux változatoknál. Új alapbeállítás, hogy a z OxygenOffice Professional ezentúl mindig készít biztonsági másolatot a mentett dokumentumok előző állapotáról. Apró újdonság az állapotsorban megjelenő „*” karaktert leváltó grafikus jelző, amely a dokumentum mentésére hívja fel a figyelmet, ha azon változtatás történik. Mindezek mellett ez a változat tartalmazza az összes olyan továbbfejlesztést és javítást, amely csak az ooo-build alapokra helyezett kiadásokra jellemző: javított exportálási és importálási képességek, nagy táblázat támogatás (fejlesztés alatt), KDE4 támogatás, sebességnövelő javítások és működést korrigáló javítások. Részletesebb leírást a bejelentés végén talál.

Letöltés

Az OxygenOffice Professional – nyílt forráskódú – irodai programcsomag ingyenesen beszerezhető, letölthető a következő helyekről:

Windows verziók beszerzése

https://sourceforge.net/projects/ooop/files/Binary-Windows32bit/3.1.1.25/

ftp://ftp.devall.hu/kami/oxygenoffice/3.1.1.25/win32/

Linux verziók beszerzése

DEB és RPM-alapú rendszerek, 32 valamint 64 bites rendszerek

Részletes leírás:

http://hup.hu/node/76177

Linux verzió esetén az újabb verziók telepítése automatikusan kerül majd végrehajtásra…

Az OxygenOffice Professionalról

OxygenOffice Professional – szövegszerkesztő, táblázatkezelő, bemutatókészítő alkalmazás és még sok egyéb…

Az OxygenOffice Professional egy nyílt forráskódú, ingyenes, nagy tudású irodai programcsomag, amely kiválóan alkalmas szövegszerkesztési, táblázatkezelési, bemutatókészítési, adatbázis-kezelési és rajzolási feladatok megvalósítására számos operációs rendszer alatt. Ezzel a tulajdonságával helyettesíteni képes olyan költséges megoldásokat, mint amilyen a Microsoft Office vagy Corel WordPerfect Office. A programcsomag a kor igényeinek megfelelő eszköz, amelynek működése nagymértékben hasonlít a kereskedelmi forgalomban lévő hasonló célú programcsomagokhoz. De azokkal ellentétben, az OxygenOffice Professional teljesen ingyenes és szabadon használható tetszőleges számú számítógépen, bármilyen célra, magánszemélyek és vállalkozások esetében egyaránt.

A magyar OxygenOffice Professional 3.1.1.25 változata

 • Több, mint 3400 elemből álló képtár
 • Több, mint 100 magyar nyelvű sablon, változatos témákban, s ennél bővebb külföldi nyelvű sablontár angol és német nyelven, valamint sablonok a további támogatott nyelveken
 • Közel 200 Impress bemutatóháttér
 • Jelentősen továbbfejlesztett Visual Basic for Application (VBA) makrófuttatási lehetőség a Calc-ban (tesztelési célzattal)
 • Office Open XML (Microsoft Office 2007) fájlok importja
 • Nagy tábla támogatás Calcban (fejlesztés alatt)
 • KDE4 támogatás Linux alatt
 • Lightproof nyelvhelyesség-ellenőrző modult
 • „numbertext” – számokat szöveges megfelelőjüknek alakító – Calc függvények
 • Works fájltípusok importja
 • WordPerfect fájltípusok importja
 • WordPerfect Graphics fájltípusok importja
 • T602 fájltípusok importja
 • További magyar nyelvű kézikönyv, amely elérhető a Súgó menüből is
 • További szótárak számos külföldi nyelvhez
 • Külön Professional csomagok a Linux telepítőben
 • Wikipedia gyors elérését szolgáló eszköztár
 • Kibővített színpaletta, vonaltípusok és kitöltőminták
 • Kibővített súgó menü, alapértelmezetten bekapcsolt részletes tippek/li>
 • Alapértelmezetten bekapcsolt biztonsági másolat funkció
 • Megnövelt sebesség
 • Hibajavítások

Az OxygenOffice Professional alapját adó OpenOffice.org egy széles körben elterjedt, nyílt forráskódú irodai programcsomag.

“Elérhető az OxygenOffice Professional ingyenes irodai programcsomag 3.1.1.25 verziója” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Egy kérdésem lenne: két Ooo változat megfér egymás mellett egy gépen? Mondjuk egy Novell féle és az OxygenOffice?

  Üdv: Rudi

  1. Sajnos alapból nem. Az OxygenOffice OpenOffice termékként azonosítja magát, mert a szükséges teljes rebradninget nem csináltam meg. Amúgy az OxygenOffice is a Novell-féle változaton alapul, azt bővíti ki.

 2. helló!

  nekem olyan problémám van, hogy az openoffice 2.4 tlepítve van a gépen, viszont nem lehet uninstallálni, mivel nincs meg az openoffice24.msi fájl. Mellé persze tudtam telepíteni az újabb verziót, de azért kéne az a néhánytucat meg. Tud valaki segíteni? Kösz!

  1. Le kellene tölteni a régi verziót, telepíteni majd eltávolítani. Ha gondolod küldhetek egy OxygenOffice-hoz valót, azzal talán uninstalálni tudod. A telepítéskor nem ajánlotta fel, hogy automatikusan frissítsen?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük