Megjelent a LibreOffice 3.3.1

LibreOffice logó Megjelent és letölthető a LibreOffice 3.3 sorozat első javítókiadása, a 3.3.1-es verzió. A fejlesztési elveknek megfelelően hibajavítások, javított és új fordítások és egyszerűen megvalósítható, szoftvermérnöki szempontból nem kockázatos újdonságok kerülhettek be ebbe a kiadásba.

A változások részletes listája NEWS fájlban olvasható. A fontosabb változások:

 • EMF+ és WMF képek kezelésével összefüggő programösszeomlások javítása
 • RTF exporttal összefüggő programösszeomlások javítása
 • Ebben a kiadásban jelennek meg a korábban már bemutatott új LibreOffice-ikonok.
 • Működik a honosított WikiHelp a szoftverből indítva. A wikiben még nem minden nyelven érhető el a súgó, de magyarul igen.
 • Frissített és javított honosítások több tucat nyelven, magyarul is. Javítva lettek többek közt a következő, openscope.org-on bejelentett hibák: OOO-85 (már a 3.3-ban is javítva volt, de kicsit hibásan), OOO-108, OOO-124 és OOO-137. Továbbra is várjuk a lokalizációval kapcsolatos jó hibabejelentéseket az openscope.org-ra.
 • Új szótárcsomagok (okcitán, orosz, ukrán)
 • Javítva a Python-kiterjesztések regisztrálási hibája, telepíthető már a Numbertext és a Lightproof!
 • Notepad-kompatibilis README fájl Windowson.

“Megjelent a LibreOffice 3.3.1” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Nagyon örülök az új verziónak. Nekem az a véleményem, hogy ilyennek kellett volna lenni a 3.3.0-nak. Persze értem, érzékelem a nyomást a fejlesztőkön, s nagyon örülök, hogy végre a Numbertext és a Lightproof újra használható lett.

 2. Nagyon köszönöm szépen minden fejlesztőnek és hozzájárulónak! Nagyon hasznos program, csak így tovább.

 3. Nagy hála az összes fejlesztőnek és honosítónak. Egy apróság: csak nálam maradtak meg a rédi OOo ikonok az ODF dokumentumoknál (WIN XP sp3)?

 4. Sziasztok!
  Környezet: WinXP SP3
  Modul: Writer

  A Lightproof 1.2 valamiért nem jegyzi meg a beállításokat, sem rendszergazdaként, sem felhasználóként, sem üres dokumentummal, sem az indítópultból dokumentum nélkül.
  Ez úgy értendő, hogy a kiterjesztéskezelő, beállítások, lightproof panelen beállítom a megfelelő pontokat, OK. Ha megint nyomok egy Beállítások-at, csak a “gyári” beállítások látszódnak.

  A Lightproof 1.4-et (Lightproof 1.4.zip) a LibreOffice alapból nem tudja munkára bírni:
  Feltelepíti, de az Engedélyezés után “Couldn’t load file://. No module named Linguistic_xcu” hibák sorozatával le is áll!

  Ha valaki el tudná magyarázni mit lehetne ezzel kezdeni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük