Még gyorsabb átállás a nyílt formátumra

Az OpenOffice.org-ra történő intézményi, vállalati átállásnál hasznos lehet a Mentés csak ODF-ben OpenOffice.org-kiegészítő. Telepítés után az OpenOffice.org továbbra is képes megnyitni a Microsoft Office DOC, XLS és PPT zárt bináris formátumú állományait, de a módosított állományokat ODT, ODS vagy ODP, azaz OpenDocument formátumban menti el (az eredeti állományokat biztonsági másolatként megőrzi), megkönnyítve a nyílt ODF formátumra való átállást. Az OpenDocument lényegesen hosszabb távra szavatolja a dokumentumok megőrzését, mint a Microsoft Office zárt adatformátumai. A kiegészítő az FSF.hu Alapítvány támogatásával készült el. A megoldást a Fővárosi Bíróságnál tesztelik.

“Még gyorsabb átállás a nyílt formátumra” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Erősen pesszimista vagyok a bírósági bevezetéssel kapcsolatban. Valaki erősítsen meg, hogy tévedek!

  1. Az OpenOffice.org bevezetésével kapcsolatban alaptalan a félelem. A Fővárosi Bíróság már több éve átállt az OpenOffice.org használatára, és megelégedéssel használja. Sőt, a bíróságok belső levelezőlistáján feltett kérdés alapján a magyar bíróságok több mint fele már OpenOffice.org-ot használ. Laky Norbert 2008-as
   előadásvázlata
   Az idei OpenOffice.org konferencián elhangzott előadásának diái (angol).

   1. Külön felhívnám még egy adatra a figyelmet: 2003 óta a Fővárosi Bíróság 227 millió forintot takarított meg azzal, hogy az OpenOffice.org-ot választotta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük