LibreOffice 3.5 Portable

Ahogy már korábban megszokhattuk a LibreOffice újabb és újabb kiadásaival majdnem egy időben elérhető azoknak hordozható (USB kulcsra, „tolltartóra” telepíthető, ún. portable) változata.

A hordozható változat egyenértékű a hagyományos változattal, a megszokott – és jól bevált – kiegészítőinket (pl. Lightproof) ugyanúgy feltelepíthetjük és használhatjuk, mint a normál kiadások esetében.

A 3.5-ös változat esetében is kétféle telepítőkészlet érhető el: 1. normál (tartalmazza a magyar nyelvet), 2. all language (minden támogatott nyelv). A portable változatok tartalmazzák a 3.5-ös minden újdonságát (újdonságok listája).

A hivatalos bejelentés itt olvasható, a program pedig innét tölthető le.

“LibreOffice 3.5 Portable” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Üdv!

  Jujj – sajnos ez sem jön még le rednesen a portableapps -os beépített frissítéskezelővel. Közli hogy nem megfelelő a csomag. Sajnos csak ‘kézzel’ lehet beszerezni.

  1. Kedves RudyD!

   A Portable változat valóban csak kézzel szerezhető be. De a normál változat is csak “figyelmeztet”, amennyiben elérhető újabb változat.

   1. Üdv peda!

    Köszönöm a választ. Csupán elgondolkoztatott, ez már régóta fennálló hiba. Amiről beszélek az a PortableApps platform -ba alapból beépített telepítőfrissítő. Csupán a teljes letöltés után közli hogy hibás a csomag. Ugyanez a frissítésnél is. (Jelenleg nem használom a portable változatot.)

    Valószínűleg nem LibO hiba, hanem a PApps frissítővel van valami. Azért jó lenne ha menne. Csak az maradt a kérdés hogyha nem J.T. Haller úr követi el a csomagkészítést akkor lehet hogy ott kellene figyelni rá (?).

    1. Kedves RudyD!

     A PortableApps platform külön „cég”, a LibreOffice portable változatát nem is a TDF csomagolja. Így nem a TDF állítja elő (csomagolja) ezeket a változatokat sem, s érthetően felelősséget sem tud érte vállalni.

     Abban az esetben, ha régi portable változatra rátelepítjük az újat, úgy automatikusan felülírja a régi változatot, de az egyéni beállítások nem vesznek el (tapasztalatom szerint).

 2. Üdv!
  Csupán szöget ütött a fejembe hogy példának a Lightproof van kiemelve a kiegészítőknél. Az most akkor nem alapból része már a csomagnak?
  Esetleg csak a portable változatba kell utólag telepíteni?

  1. Kedves RudyD!

   Azért a Lightproof mert jó és nem tartalmazza a portable változat. Így azt mindenkinek manuálisan kell feltelepítenie.

   A 3.5-ös ág, hagyományos változata alapértelmezettként tartalmazza a Lightproof-ot, de a portable csak a helyesírási szótárakat.

   Egyszóval a válasz igen: utólag kell telepíteni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük