Az Oracle bejelentette az Oracle Cloud Office és az Oracle Open Office 3.3-at

LibreOffice logó Az Oracle december 15. bejelentette, hogy megjelent az Oracle Cloud Office és Oracle Open Office 3.3-as verziója. A bejelentés itt olvasható.
Lior Kaplan blogbejegyzésében felteszi a kérdést: mi a helyzet az openoffice.org-al? Abból ugyanis az rc8 hamarosan kiadásra kerül, ráadásul rengeteg fejlesztő (ő is) sokat  dolgozott a 3.3-as kiadáson.
Felmerül benne a kérdés: hogyan adhat ki az Oracle végleges változatot, ha a közösségi kiadásból még nem jelent meg végleges változat? A bejegyzés végén örömét fejezi ki, hogy létezik a LibreOffice és a The Document Foundation

“Az Oracle bejelentette az Oracle Cloud Office és az Oracle Open Office 3.3-at” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Az Oracle Open Office kap majd egy javító patchet, főleg ha a javítások relevánsak az Oracle Open Office-ban is. Az OpenOffice.org-ot nem lehet binárisan patchelni, ráadásul tényleg a végtelenségig el lehet húzni a kiadást a hetente beküldött show stopper hibákkal. Annyiból jó ez a LibreOffice-nak, hogy egyszerre fog megjelenni januárban a LibreOffice 3.3 és a OpenOffice.org 3.3, igazi választás elé állítva a felhasználókat.

 2. Bevallom, őszintén várom már, hogy mikor fog megjelenni a LibO… egyelőre gőzerővel dolgoznak, az látszik a cia.vc-n is.

  A fő kérdés a kiterjesztések ill. azok kompatibilitása lesz.

  A LibO bináris foltozása mikortól lesz lehetséges? Van erre valami terv?

 3. Az RC-kor felpakoltam a LibreOffice-t Ubuntu alá, engem meggyőzött. Örülök, hogy ezt támogatja a Canonical. Én biztosan mindenhol arra fogok átállni.

 4. Amikor a Multiráció kihozta a MagyarOffice-t, akkor szenvedélyesen anyázta mindenki, hogy pénzt kér ingyenes szoftverért. Részben ebből a felhorgadásból született a magyar OpenOffice.
  Várom az Oracle-gyalázó kommenteket.
  És a LibreOffice 3.3-at.

 5. Amikor a Multiráció kihozta a MagyarOffice-t, akkor szenvedélyesen anyázta mindenki, hogy pénzt kér ingyenes szoftverért. Részben ebből a felhorgadásból született a magyar OpenOffice. Várom az Oracle-gyalázó kommenteket. És a LibreOffice 3.3-at.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük