Megjelent a LibreOffice Writer 6.0 kézikönyv

A TDF blogjában jelentette be, hogy a dokumentációs csapat elkészítette a LibreOffice 6.0-ás ágának Writer kézikönyvét.

A kötet egyben és fejezetenként is letölthető ODF és PDF formátumokban (itt). Aki pedig fizikai példányt szeretne vásárolni, az a LULU-n keresztül megteheti.

Forrás: TDF blog.

“Megjelent a LibreOffice Writer 6.0 kézikönyv” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Gondoljon bárki, bármit, ez a könyv ÓRIÁSI eredmény. Egy, a jelenleg futó verzióról szóló, komplett, átfogó kézikönyv. Nem ismerem a LO felhasználók demográfiáját, de remélem, hogy az átlagéletkor 35 alatt van — mert ők 80%-nál magasabb arányban tudnak angolul.
    Személyesen nekem azért fontos, mert megadta végső lökést az évek óta dédelgetett, a LO-ra alapozott tipográfiai könyvecském megírásához. A kézikönyv azt mondja meg, hogy a szoftver mit csinál. Az én könyvecském azt mondja majd meg, hogy a szoftver melyik funkcióját lehet használni a dokumentum adott célú alakításához. (Oldaltervezés: lapméret, betűméret, margók, oldalszámozás … és így tovább. )
    Ez itt egy igéret. Tekintsétek nyugodtan fenyegetésnek.
    (Nyilván CC licenccel fogom elkészíteni, magyarul.)

  2. Köszönöm, ezek nagyon jók, terveim szerint ezeknél egyszerűbbet készítek, a feltételezett felhasználói szituációkra — és néhány elemi esztétikai elvre (közelség, üres hely elrendezése, kontraszt stb.) alapozva. A tudatlanok bátorságával, mert nem vagyok tipográfus…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük