LibreOffice Wiki

LibreOffice logóA Document Foundation nemrég elindította a Wiki-szolgáltatását. Ezzel párhuzamosan megkezdődött a tartalommal való feltöltése is.

Ez részben azt jelenti, hogy megkezdődött a lokalizáció: vagyis mindegyik nyelvi csapat megkezdte a wiki honosítását illetve megadta elérhetőségét. A wikin érhetőek el pl. a Fejlesztési Kiáltvány (The Next Decade Manifesto) hivatalos lokalizált változatai.

A “Dokumentációs központ” is elindult a wikin. A dokumentációval foglalkozóknak (pl. szerzők) rendelkezésre áll már levelezőlista is, valamint vázlatok a dokumentáció írásához.

Továbbá megkezdődött a logók gyártása, valamint az ezzel kapcsolatos marketing is. Erről bővebben itt lehet olvasni. Ez főként azoknak – lehet – fontos, akik honlapjukon szeretnék reklámozni a LibreOffice-t.

A helyi – nyelvi – levelezőlisták (libreoffice.org domain alatt) bejelentése is itt kapott helyet.

Azok, akiket érdekel a TDF és az OOo közti kapcsolat, együttműködés (vagyis a “kényes téma”), azok számára ez a lap nyújt eligazítást (illetve ez a hír).

A wiki technikai részletével (linkek létrehozása, lapok elnevezése stb.) ez a lap foglalkozik.

Azok, akik szeretnék követni a LibreOffice forráskódjában történt változásokat, nekik jól jöhet a CIA-s nyomkövetés.

Egy kis update: a hír bejelentése óta megjelent egy “CommunityBylaws” oldal. Ezen az oldalon leírják, hogyan épül fel a Document Foundation belülről (kit tekintenek fejlesztőnek/hozzájárulónak, szponzornak stb.).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük