LibreOffice 5.2.7 és 5.3.3

LibreOffice logó A Document Foundation bejelentette a LibreOffice 5.2.7 és 5.3.3 kiadását. Mindkét kiadás hibajavításokat tartalmaz, újdonságokat nem ad hozzá a LibreOffice-hoz.

LibreOffice 5.2.7 változáslistája RC1 és RC2.

LibreOffice 5.3.3 változáslistája RC1 és RC2.

A legújabb változatok elérhetőek a LibreOffice letöltési oldaláról.

Forrás TDF blog bejegyzése: 5.2.7 és 5.3.3.

“LibreOffice 5.2.7 és 5.3.3” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. Kedves Hacsi!

   Az 5.2-es széria kifutóban van, az 5.3-as pedig most érte el stabilitásban a vállalati felhasználók számára is elfogadható szintet. Az 5.4-es pedig még kiadás előtt áll. 🙂

     1. Ezzel én is tisztába vagyok csak a sima telepítővel sok macera van megfogja a Gatekeeper egy rakat ideig ellenőrizgeti mire kitalálja, hogy nem jó akkor el kell menni a beállításokba engedélyezni, sokszor előfordult, hogy nem volt elegendő neki ha az ember kilépett a programból mert szerinte még mindig fut….(LibreOffice). Az egész gépet újra kellett indítani addig nem volt hajlandó települni. A Vanilla szó nélkül települ(t) tisztább szárazabb érzés.

  2. A LibreOffice Vanillában az volt a lényeg, hogy az App Store-ból volt letölthető. Ez kényelmes, a Mac-felhasználók számára ismerős módja az alkalmazások terjesztésének. A frissítés is automatikus, az App Store magától felajánlja.

   A LibreOffice Vanillát a Collabora készítette. Az volt a remény, hogy mivel az ingyenes Vanillában volt egy reklámablak, az emberek majd ennek hatására megveszik a fizetős Collabora Office-t, ezzel támogatva a Mac fejlesztést. Ez a remény nem jött be, ezért új üzleti modell kidolgozása van folyamatban. Erről most nem akarok több részletet megosztani, de biztos mindenki megérti, hogy a fejlesztés pénzbe kerül (még a “sima” csomagolással is rengeteg szívás volt hála az App Store reviewereknek és a folyamatosan szigorodó szabályoknak), és a veszteséget a Collabora nem akarja benyelni.

   1. De úgy tudom, hogy arról is volt szó, hogy ezt a feladatott ti át tudnátok venni. Ha jól emlékszem pont te mesélted, hogy van erre remény. Nekem az a félelmem, hogy a LibreOffice-sok pénzt nem fog termelni mert ha valaki pénzt ad érte akkor megveszi a MS-t elég jó csomagok vannak. Jómagam meguntam az állandó telepítést és inkább bevállaltam a Vanilla nagyobb méretét de pechemre mindösszesen 1db frissítés jött le, azóta semmi. Az igazság, hogy szerintem sokan szépen el is pártolnak a LibreOffictól magamon is tapasztalom, hogy a mindennapi kis táblázataimat és doksiaimat inkább a gyári kliensekkel csinálom csak a legszükségesebb doksihoz veszem elő a LO-t és az ismerőseim is ezt teszik. Pedig a legelső Mac gépemen is már ott figyelt az OpenOffice (bár lehet akkor még StarOffice-nak hívtak) 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük