LibreOffice 3.3.4

LibreOffice logó A Document Foundation (TDF) bejelentette a LibreOffice szabad és ingyenes irodai programcsomag 3.3-as ágának legújabb, hibajavító kiadását. Letöltés Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerekre.

A LibreOffice 3.3.4 számos hibát javít (részletes lista), a következő (3.3.5-ös) kiadás októberre várható. Ez idő alatt folytatódik a 3.4-es ág fejlesztése is: ennek következő kiadása – LibreOffice 3.4.3 – várhatóan augusztus végén jelenik meg. (A TDF két LibreOffice ágat tart karban: a 3.3.x ág elsősorban a konzervatív felhasználókat célozza: újabb kiadásai hibajavításokat tartalmaznak, növelve a program stabilitását. A 3.4.x ág tartalmazza az újdonságokat. Bővebben a két ágról.)

“LibreOffice 3.3.4” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Én csak érdeklődnék, hogy a fejlesztési koncepció része-e, hogy nincs beépített online frissítés funkció (hibajavításhoz), mint manapság oly sok szoftvernél? Ahol nem kell egy javító alverzió váltás miatt a teljes Office-t újratelepíteni, illetve egy esetleg többeket érintő bosszantó apróság javítására várni a következő javító alverzióig (az idő alapú kiadási modell kétségtelen előnyei mellett).
    (Tényleg csak kérdés volt, nem kritika – régi OpenOffice felhasználó vagyok. 🙂 )

  2. Kedves Péter!

    Egyelőre marad a telepítés. Jogos a felvetése, többen kérdezték a HUP-on. András válaszát idézve: „Egy LibreOffice hibajavító kiadás, az nem egy hotfix. Ha javítottak 45 hibát, ami 28 DLL-t érint, és frissült a 104 lokalizációból 38, akkor nincs sok értelme küzdeni a különbözetfájllal. Mindazonáltal, ha valaki kiméri, hogy mégis van értelme, és küld patchet is, akkor lehet ilyen is.” (link)

    Remélem sikerült válaszolnom a kérdésére. Ha van bármi egyéb kérdése, hozzászólása ne habozzon!

    1. Ez úgy működött eddig, hogy szóltak, ha kész van. Talán szabadságon volt a kolléga, vagy nem ért rá. Rákérdezek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük