Hunspell a Mac OS X-ben

Az OpenOffice.org Hunspell helyesírás-ellenőrzője része lett a Apple Mac OS X legújabb, Snow Leopard (magyarul hópárduc) néven megjelent változatának. Az OpenOffice.org és a Firefox után a közelmúltban a Google Chrome, az Opera 10 és az SDL Trados választotta még a Hunspellt helyesírás-ellenőrzőt. A Hunspell több mint 100 nyelvet támogat, a magyaron kívül olyan nehezen kezelhető nyelveket, mint például az arab, baszk, kopt, zulu és nepáli, legújabb fejlesztéseivel pedig lehetővé vált a koreai és hasonló nyelvek támogatása is. A Hunspell fejlesztését az elkövetkező két hónapban az FSF.hu Alapítvány támogatása teszi lehetővé. Források: Plastik Media, Middle Eastern Mac User Group, http://www.apple.com/opensource/.

“Hunspell a Mac OS X-ben” bejegyzéshez 6 hozzászólás

    1. Örülök is neki, és remélem, hogy hamarosan ismét a Hunspellen dolgozhatom (a fő téma a nyelvhelyesség-ellenőrzés, de már kombinálva a Hunspell morfológiai elemzőjével). Köszönöm a gratulációt! Laci

  1. Jó termék és jó licencválasztás a siker receptje.

    Megjegyzem, az SDL még mindig nem reagált a lassan egy hónapja elküldött levelemre, amiben megkérdeztem, hogy ha átírták a Hunspellt, akkor miért nem adták ki a forrást, és amiben javasoltam, hogy mindig a legfrissebb szótárakat használják.

    Érdemes megemlíteni, hogy igaz nem a közelmúltban, de a MemoQ nevű, magyar fejlesztésű fordítássegítő rendszer is a Hunspellt választotta (és ők a licencet is betartják).

    1. Igen, a megengedő MPL licenc volt a feltétele a Mozilla forráskódba való kerülésnek (András kérésére változtattam meg a licencet). Az SDL nem, de a magyar Kilgray, a MemoQ gyártója rákérdezett a Hunspell használatára. Címük: hu.kilgray.com.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük