Hamburg Hackfest 2013 – rövid bejegyzés

HHHackfest20132013. június 22–23. került megrendezésre Hamburgban a LibreOffice Hackfest. Ilyenkor a fejlesztők összegyűlnek egy kis közös hackelésre, reszelésre, hibákat javításra. Mindezt kellemes körülmények között egymást megismerve. Az ilyen közösségi alkalmak lehetőséget biztosítanak az új tagok bevonására, személyes mentorálásra.

A Hackfest helyszíne a hamburgi Attracktor volt (köszönet a helyszínért és az élelmezésért). 🙂 A kétnapos hackfest-en több, mint húsz fő vett részt, többek között Michael Meeks (SUSE), Bjoern Michaelsen (Canonical), Vajna Miklós (SUSE) és a King Abdulaziz City for Science and Technology-tól (KACST) öt munkatárs. A KACST nemrég csatlakozott a LibreOffice alapítványhoz, már megvolt az első hozzájárulásuk (lásd itt). Ők a  Saudi Arabian National Program for Free and Open Source Software Technologies segítségével jöttek el és vettek részt az eseményen. A főszervezők Eike Rathke és Bjoern Michaelsen voltak.

A hackfesten Rolf Hemmerling – szoftvermérnök Hannoverből – a német nyelvű kommentek fordítását végezte (munkája itt és itt tekinthető meg). Vajna Miklós egy régi problémát orvosolt az  RTF formátumú szövegekbe helyezett szövegdobozokkal kapcsolatban (bővebben itt).

Az eseményről – és az utózöngéről, képekről – bővebben itt.

DVC 10.1 HDMI
A helyszín
DVC 10.1 HDMI
Björn Michaelsen

 

DVC 10.1 HDMI
Miklós hackelés közben
DVC 10.1 HDMI
Miklós még dolgozik
DVC 10.1 HDMI
King Abdulaziz City for Science and Technology
DVC 10.1 HDMI
Thorsten Behrens

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük