Felhasználói kérdőív

Íme az eredmény.

Milyen platformon használja elsősorban a LibreOffice-t?
Windows 553 55%
Linux 405 40%
Mac OS X 39 4%
Egyéb 7 1%
Melyik alkalmazást használja a legtöbbet?
Writer 658 66%
Calc 295 29%
Impress 11 1%
Draw 12 1%
Base 17 2%
Egyéb 11 1%
Jelölje be az Ön által használt alkalmazásokat
Firefox 790 81%
Inkscape 176 18%
GIMP 531 55%
Scribus 84 9%
VLC 654 67%
MPlayer 323 33%
Thunderbird 454 47%

“Felhasználói kérdőív” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Nálam mondjuk nem triviális megmondani, hogy melyik alkalmazást használom a legtöbbet. Kettő közül nem tudom eldönteni, hogy melyiket… Olyan válasz is kellene, hogy egyformán A és B, A és C stb. Tudom, olyan ez, mint megmérni Anglia partjának hosszát, minél közelebbről nézed, annál nehezebb a probléma 😀

  1. Hát igen, ez most egy ilyen egyszerű kérdőív, nem mélyinterjú. 😀 Köszi a kitöltést.

 2. Én kitöltöttem de nem fogadja el mert az utolsó kérdésre a válaszom: egyiket se!
  Explorer 8 + alatta webmail + Windows Media Player + RealPlayer, a többit meg nem is tudom mire való.
  Amit ki tudam tölteni: Windows, Writer.

 3. Ööö, khm, nem lehetne inkább egy “egyéb” pont a 3. kérdésnél?

  Továbbá a RealPlayer, a Media Player és Explorer 8 NEM nyílt forrásúak. Csak ingyenesek.

  1. Tudom hogy nem nyílt forráskódú. Olyanokat soroltam fel amik ugyanazt csinálják mint az ott felsorolt nyílt forráskódúak: magadtam miket használok helyettük. És megnéztem a Wikipédiában mire valók azok amikről nem tudtam micsoda (GIMP, Scribus, Inkscape). Ha lett volna “egyéb” lehetőség is: Debian GNU/Linux 6.
   Na mostmár ki tudtam tölteni. Érdekes hogy Linuxon 1,5-szer annyian használják mint Windowson. A többi nem meglepő. Na majd ha kitöltik 1000-en, akkor lesz érdemes megnézni, nem 170-nél.

  1. Végül nem a linux győzött, de szomorú lett volna ha győz, sőt így is elég szomorú, hogy a windowsnak csak ilyen kis előnye van, ugyanis linuxon mondhatni nem létezik más alternatíva, tehát aki komolyan használ Office típusú programcsomagot, akkor az 100%-ban libreoffice-t használ.
   Azért tartom szomorúnak ezt az kis előnyt, mivel windowson már nem ez a helyzet, elég sok nagyon jól használható alternatíva van, és ha figyelembe vesszük azt is, hogy Magyarországon az emberek 95-99% használ windowst, akkor és csak 1-2% linuxot, akkor nagyon kevés a windows előnye, ugyanis ez azt jelenti, hogy ott ahol létezik konkurencia, ott a LibreOffice gyakorlatilag egy nem létező szereplő, és mivel linuxon minimális fejlődéssel is 100%on marad, a windowsos térhódítása az igazán mérvadó elfogadottság és fejlődés szempontjából.

   1. Debian GNU/Linux esetén OpenOffice.org van, még a 7-es Debianban is ami béta verziós vagy még az se, ott 3.4.-es van. A régi Linuxokban egyáltanán nincs LibreOffice, és a nem IBM PC kompatíbilis számítógéphez valóakban se nagyon. Egyébként pedig nem sok mindenki nézegeti a LibreOffice honlapját. Windows-on meg egyszerűen illegálisan használják a Word-öt. Ha ez nem lenne lehetséges, akkor meglehetne a 98%-a Windows-nak.

   2. Nos, valóban, a Linuxosoknak nem sok más lehetősége van, már a félprofi irodai alkalmazások terén.
    A felmérés nem is igazán adhat helyes eredményt, mert Windowson aki – legyünk nagyon rendesek és mondjuk így: “rendelkezik” Microsoft Office-szal, az a Libre Office platformmal többnyire csak kalandvágyból foglalkozik. Természetesen ez a felmérés a Windows felhasználók részére nem is igazán azon az alapelven készült, hogy ki az a láma, aki nem tud lopni magának Microsoft Office-t, hanem egészséges környezetben ez úgy nézne ki, hogy “ki az, aki legális keretek között inkább az ingyenes Libre Office megoldást választja. Úgyhogy sajnos a felmérés eredménye több sebből vérzik. Egyrészt aki Libre Office-t használ, az többnyire valóban csak az újabb verziós Linuxosok közül kerül ki, illetve a Windowst és annak alkalmazásait legálisan használók elenyészően kis létszámú táborából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük