Megjelent a LibreOffice 3.4.0

LibreOffice logó A Document Foundation bejelentette a LibreOffice 3.4.0 megjelenését. Ez a második fő kiadás a LibreOffice életében. A LibreOffice 3.3 kiadásának idején még éppen csak elkezdődött az a kódtisztítási és refaktorálási munka, aminek gyümölcseit igazán a 3.4-es sorozatban élvezhetik a felhasználók. Számukra elsősorban az tűnhet fel, hogy a telepítőkészlet kisebb, a program pedig gyorsabb lett.

Fontos a 0 is a verziószám végén. Egy korábbi cikkünkben már kifejtettük az új kiadási elveket, ennek értelmében a LibreOffice 3.4.0 az újdonságok iránt érdeklődő felhasználóknak való, az intézményi felhasználók jobban teszik, ha megvárják az első vagy a második javítókiadást. A letöltési oldalon a stabil 3.3.2-es és az új 3.4.0-s verzió egyaránt letölthető. Egyébként a 3.3.3-as verzió is már RC fázisban van, egy héten belül megjelenhet.

Az újdonságok bemutatásáról készült egy angol weboldal, és nincs kizárva, hogy ez a weboldal magyarra is le lesz fordítva a közeljövőben (a hu.libreoffice.org-on) [szerk.: a magyar változat is elkészült]. A megszokottnál talán egy kicsivel kevesebb újdonság van, valószínűleg azért, mert a háttérmunkálatok kötötték le a fejlesztői erőforrásokat. Érdemes Michael Meeks blogjában is elolvasni a LibreOffice 3.4.0 megjelenését tárgyaló bejegyzést, jól összefoglalja fejlesztői szemszögből, hogy mi mindent ért el a fejlesztői közösség eddig a kiadásig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük