LibreOffice Viewer (Beta) for Android


Megjelent LibreOffice Viewer (Beta) for Android, azaz a LibreOffice kódján alapuló androidos fájlnézegető az első végfelhasználóknak szánt kiadása, amely lehetővé teszi az Open Document (ODF) formátumú fájlok megnyitását tableteken és okostelefonokon.

Az alkalmazást a Collabora készítette, és letölthető a Play Store-ból.

A LibreOffice Viewer első kiadása szöveges dokumentumokat és egyszerű bemutatókat kezel. A táblázatok kezelése még nem annyira kiforrott. A bonyolultabb bemutatók kezelése is egy későbbi verzióban lesz megoldva. Reméljük, hogy felhasználók letöltik és kipróbálják az alkalmazást, éles környezetben kellő óvatosság mellett.

Az Android platform támogatása szervezetek és egyéni hozzájárulók együttműködésével valósulhatott meg – mondta Michael Meeks, a Collabora alelnöke. A LibreOffice nyílt ökoszisztémája ismét bebizonyította, hogy képes a sokszínű közösség összefogására, és korlátozásoktól mentes, nagyszerű termék előállítására.

A mobilalkalmazás régi felhasználói igényt elégít ki azzal, hogy olvassa az ODF-fájlokat, de emellett minden más fájlformátumot is ismer, amelyet a LibreOffice képes kezelni, többek közt a Microsoft Office formátumait is.

Ez a kiadás az első az új mobilalkalmazásaink sorában – mondta Björn Michaelsen, a The Document Foundation kurátora. A LibreOffice közösség tárt karokkal várja az egyéni fejlesztőket, vállalatokat és szervezeteket, hogy vegyenek részt a LibreOffice nyílt fejlesztési folyamatában.

A LibreOffice Viewer (Beta) a Collabora fejlesztése, amelyet a SMOOSE támogatott. Az alapokat a LibreOffice közösség, a SUSE és a Mozilla Corporation rakta le, említésre méltó még Jacobo Pérez (Igalia), valamint Andrzej Hunt és Ian Billet
Google Summer of Code keretében végzett munkája.

“LibreOffice Viewer (Beta) for Android” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Nekem sajnos nem települ fel (Pipo P9 tablett, Android 4.4.2). Letölti a Play Storeből, és elkezdi telepíteni, kidob egy hibaüzenetet (Nem sikerült a telepítés az USB háttértarolón vagy SD kártyán) 🙁

  Pedig nagyon várom …

 2. Köszönöm szépen!
  Letöltöm és kipróbálom…

  A LibreOffice projekt feltétlen rajongója 🙂

  Kedves András!
  Ha lehetséges, és nem jelent túl nagy gondot, esetleg érdemes lenne az “avatar” képedet kicserélni valami olyanra ami méltóbb hozzád mint ez a “zöld izé”.

  Köszönöm mégegyszer és további jó egészséget és jó munkát kivánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük