LibreOffice 4.2.7 és 4.3.3

LibreOffice logó A The Document Foundation bejelentette a LibreOffice 4.3-as, „friss” sorozat harmadik hibajavító kiadását, a LibreOffice 4.3.3-at, és a LibreOffice 4.2-es sorozat utolsó hibajavító kiadását, a LibreOffice 4.2.7-et. A kettő együtt közel 200 hibát javít.

A „friss” LibreOffice 4.3.3 a szoftver újabb verziójának stabil kiadása, és az új funkciókat használni kívánó felhasználók számára ideális. A LibreOffice 4.2.7 egy régebbi, jobban kitesztelt szoftververzió stabil kiadása, a folytonosságban érdekelt felhasználók számára. Mindkét verzió alkalmas intézményi bevezetésre professzionális terméktámogatási szolgáltatás igénybe vétele mellett.

Most először fordult elő, hogy egy napra esett az új és régi sorozat hibajavító kiadásainak megjelenése. A TDF azért tart karban két sorozatot, hogy a felhasználók lehető legszélesebb körének megfelelő lehetőségeket kínáljon. Egyes felhasználók az újdonságokat preferálják, mások konzervatívabbak.

A hibajavítások listája:

 • LibreOffice 4.3.3 RC1 és RC2
 • LibreOffice 4.2.7 RC1 és RC2

“LibreOffice 4.2.7 és 4.3.3” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Sziasztok.

  Valami nem kerek mert a “Letöltés” oldalon meg nem elérhető a 4.3.3 az előzetes kiadásoknál meg már nem érhető el.

  Hacsi

 2. Egy interjú ajánlanék, érdemes elolvasni…
  Linux format October 2014
  “Italo Vignoli is media spokesperson for The Document Foundation and LibreOffice. We caught up with him soon after the landmark decision by the UK government in July 2014 to adopt the Open Document
  Format as a standard.”

 3. Kedves András!
  Nekem nem jön be a bugs.documentfoundation.org oldal. (404) Ezen vannak (szoktak volt lenni…) a hibák történetei,erre hivatkozik az RC1 és az RC2 lista
  Mit rontok el?

  Üdv: Kenczler

  1. Átmeneti probléma lehet… A bugs.libreoffice.org pl. bejön. A háttérben az áll, hogy jelenleg a freedesktop.org-on üzemel a hibabejelentő, de zajlik az áttérés a The Document Foundation saját infrastruktúrájára.

  1. Kedves Olvasók!

   A portable változat telepítésekor még mindig hibát jelez a magyar szótár telepítésekor…
   (A hibánál hivatkozott mappa – DefaultDatasettingsuserexternsionsbungledregistrycom.sun.star.comp.deployment.help.PackageBackendlubrsh.tmphu… a telepítőben sincs benne.)

   Üdv: RTomi

 4. Sziasztok!

  Új LibreOffice felhasználó vagyok, lehet hogy nem jó helyen teszem fel a kérdésem, de ha tudtok, légyszi segítsetek. Valahogy megoldható a Calc-ban writer dokumentum beágyazása? (Nem csak bemásolni szeretném, hanem mint az Office 2007-ben megnyitható formában beilleszteni.) Van valamilyen lehetőség hasonlóra? Én csak a megjegyzést találtam erre, de az nem annyira jó.

  Köszi,
  Rockit

 5. Nagyon súlyos hiba van a LO4.2.7.2 Calc programjában. Egy egyszerű Ctrl-X Ctrl-V másolás hatására a Calc dokumentum az ÖSSZES, a dokumentumon belüli, de más munkalapra történő hivatkozást elveszti, és a képlet beáll a képletet tartalmazó munkalap azonos koordinátájú cellájára történő hivatkozásra.
  Régebbi dokumentummal, vadonatúj dokumentummal is reprodukálható. Lásd a fórumon:

  Ez rettenetes!

  A 4.3.3 Portable van még fönt a gépemen, az nem csinálja ezt. De nem merek még váltani erre a verzióra, ezért vissza a 4.2.6.3-hoz…. (Jó lenne, ha a letöltési oldalon még kint maradna a 4.2.6.3)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük