LibreOffice 4.0.0 RC2

LibreOffice logó A The Document Foundation örömmel jelenti be a hamarosan megjelenő LibreOffice 4.0 második kiadásra jelölt verzióját, amelyben már az összes 4.0-ba tervezett funkció működik. A 4.0 az ötödik főverziónk lesz mindössze két év alatt, és ez is elég sok új funkciót tartalmaz. Az újdonságok listájának összeállítása még nem fejeződött be, a https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/4.0 wikioldalon található a vázlat. A LibreOffice 4.0.0 RC1 és RC2 között 78 hibát javítottak a fejlesztők. Az RC3 egy hét múlva jelenik meg, és ha nem lesz benne súlyos hiba, akkor az lesz a végleges 4.0.0-s kiadás.

A LibreOffice 4.0 RC2 nem való produktív munkára, a kiadás célja, hogy a felhasználók tesztelhessék az újdonságokat, és visszajelzéseikkel segítsék a fejlesztést.

A LibreOffice 4.0 végső kiadásához vezető mérföldköveket a kiadási terv tartalmazza.

Ez a kiadás Windows, Linux és Mac OS X rendszerekre készült el, az összes támogatott nyelven (beleértve a magyart). Az előzetes kiadások letöltőoldaláról tölthető le.

Az esetleges hibákat kérjük a Bugzillába bejelenteni. Az ismert és a már kijavított hibák listája a kiadási megjegyzésekben olvasható.

“LibreOffice 4.0.0 RC2” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Szevasztok!

    A 3.6.x-es ág elég bugosra sikerült, hol itt van probléma vele, hol ott…
    A 4-es már most biztatóbb, ennek ellenére viharsebesen tettem vissza a 3.5.7-et. Abban még a funkciók nagy része kifogástalanul működött.

      1. Beolvasáskor vagy mentéskor? Nálam főleg az LO-val mentett docx fájlokkal voltak gondjaim, a beolvasott docx-ekkel egész jól elvoltam Writerben is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük