LibreOffice 3.6.0 rc1

LibreOffice logó Múlt héten elfelejtettünk hírt adni a LibreOffice 3.6.0 beta 3 megjelenéséről, de már itt is a következő mérföldkő, a LibreOffice 3.6.0 rc1, azaz első kiadásra jelölt változat. A Document Foundation három rc-t tervez kiadni, a harmadik lesz a végleges 3.6.0, ha nem marad benne ismert kritikus hiba.

A LibreOffice 3.6.0 rc1 (belső verziószáma 3.6.0.1) már a végleges kiadási konfigurációval készült, ami azt jelenti, hogy nem telepíthető a stabil 3.5-ös verzió mellé, hanem frissíti azt, és átveszi beállításait.

A 3.6.0 új funkcióinak listája a wikioldalunkon készül, még szerkesztés alatt van.

Az esetleges hibákat a FreeDesktop Bugzillába kérjük jelenteni.

Jó módja a bétatesztelésnek a manuális tesztelés. A tesztesetektől a TCM wikioldalon lehet többet megtudni.

Az ismert és a kijavított hibák listája szintén a wikiben olvasható, a 3.6.0 rc1 kiadási megjegyzéseiben.

A következő rc verzió egy hét múlva várható.

“LibreOffice 3.6.0 rc1” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Már van RC2 is, de még mindig nem kaptam választ hogy az angol nyelvű bugzillába írjak-e meg egy hibabejelentést, vagy telepítsem újra a Windows-t, ugyanis nem tudom miben van a hiba.
    http://bug.openscope.org/browse/OOO-611
    Egyébkénto korlátozott fiókként az RC2 is megy, van olyan általam is észrevett hiba amit javítottak.
    Egyébkétn ASCII táblát akartam nyomtatni, és döbbenettel látom hogy a 3.6. már akkor se kérdezi meg hogy milyen karakterkészletű a megnyitott .txt file ha vezérlőkarakterek vannak benne. A 3.5. esetén direkt kellett beleraknom vezérlőkaraktereket hogy megkérdezze, most még ez se segít.

  2. Egyébként az 3.6.0.1. Calc-ban még jó volt, a 3.6.0.2.-ben viszont már nem veszi figyelembe az egyedi sormagasságot: beállítottam minden munkalapra hogy az egész munkalapon minden sornak ugyanaz a fix érték legyen a magassága. Most amikor megnyitom normál magasságra csökkent (alapértelmezettre), pdf exportban is, nyomtatási képben is, egyébként nyomtatási képben mindig csak 1 munkalapot tudok megnézni. A file jó régi, lehet hogy .doc-ból lett konvertálva, a sormagasságot is jó régen állítottam be.

    És csak korlátozott fiókkal tudom használni, Vendég fiókkal se.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük