Kenczler Mihály – Dokumentumok formázása LibreOffice-szal

Kenczler Mihály – Dokumentumok formázása LibreOffice-szalMegjelent Kenczler Mihály új, ingyenesen elérhető elektronikus könyve. A címe Dokumentumok formázása LibreOffice-szal, alcíme Elemi tipográfia.

„Miért írtam ezt a művet? Elsősorban a létrehozási és kiadási fázis megkülönböztetésének terjesztéséért. Amilyen kézenfekvő, annyira kevéssé közismert – nem kicsit amiatt, hogy a vonatkozó szoftverek semmilyen módon nem késztetnek és nem is utalnak a fázisokra.” – Kenczler Mihály

A könyv 71 oldal terjedelmű, gazdagon illusztrált. CC-BY-NC-SA licenc vonatkozik rá. Online olvasható a Google Drive-on.

“Kenczler Mihály – Dokumentumok formázása LibreOffice-szal” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. @Kenczler Mihály: nagyon koszonjuk, nekem elso ranezesre nagyon tetszik.

  Sajnos sem a PDF, sem az ODT verzioban nem mukodik a tartalomjegyzek, igy nem lehet navigalni a dokumentumban. Ez a google docs hibaja? Hogyan lehetne orvosolni?

  1. Hát… ööö… az online Google Docs-ban, igaz, két kattintással (az elsőre megjelenik a link, a másodikra elugrik), de működik a tartalomjegyzék és minden könyvjelző. Én ezt tartanám elsődleges használati módnak, de … lásd alább.

   Böngészőből (pl. Firefox 64-ből), a Google Docs-ból (docs.google.com/…., a fent megadott linkről), a Fájl -> Letöltés másként -> .pdf, avagy -> .ods tétellel nekem lejött egy 7 megabájtos PDF, és egy 16 megabájtos ODT (!!, nem ods…)
   Adobe Readerben és Foxit Readerben a PDF-ben korrektül működtek a linkek (tartalomjegyzék, könyvjelzők stb.)
   A LibreOffice 6.1-ben megnyitott ODT-ben a linkekre a szokásos Ctrl-kattintással nekem működtek a linkek és a tartalomjegyzék is.
   Mindez Windows 10 Pro 1809 build alatt.
   Szóval, szerintem tovább kellene vizsgálódni, hogy nálad mi történhetett.

   1. Hazudtam… az online használatban is elég egy kattintás — megtekintő módban, kettő csak akkor kell, ha szerkesztő módban vagy.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.