Intel–Document Foundation együttműködés a LibreOffice windowsos változatának sikeréért

Az Intel felvette windowsos AppUp Center áruházának kínálatába az ingyenes LibreOffice-t, és csatlakozott a LibreOffice mögött álló Document Foundation-hoz. Ahogy a ZDNET cikke kiemeli, az Intel az első vezető cég, ami kifejezetten a LibreOffice windowsos változata mögé áll, és ami figyelemre méltó, teszi ezt annak ellenére, hogy a (Windows és a LibreOffice-rivális MS Office-gyártó) Microsoft régi szövetségese.
Az Intel internetes áruházába a LibreOffice ötnyelvű (angol, francia, német, olasz, spanyol) windowsos változata kapott helyet a SUSE kiadásában, a LibreOffice új, kényelmesebb windowsos telepítését és eltávolítását ígérve. A SUSE, korábban a Novell részeként, a LibreOffice egyik vezető támogatója, az egyik legnagyobb főállású LibreOffice-fejlesztő csapat, a SUSE LibreOffice Team munkaadója.
Dawn Foster, az Intel nyílt forráskódú közösségi vezetője azt nyilatkozta, hogy az első naptól kezdve használja a LibreOffice-t konferenciabemutatók elkészítéséhez és adatelemzéshez, az Intel mérnökei pedig az Intel hardvereszközeihez optimalizálják a LibreOffice-t, az Intel piacterében való megjelenés ennek logikus következménye. Az Intel a Document Foundation tanácsadó bizottságához csatlakozott, ami azt jelenti, hogy főállású LibreOffice fejlesztőinek számától függően évi 10-20 ezer dollárral járul hozzá a LibreOffice fejlesztéséhez, illetve nagyobb beleszólása lehet ennek menetébe is. Forrás: Document Foundation bejelentés (egyben a mellékelt kép forrása), illetve HUP.

“Intel–Document Foundation együttműködés a LibreOffice windowsos változatának sikeréért” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük