Biztonsági hiba javítása (CVE-2011-2713)

A Document Foundation (TDF) ma nyilvánosságra hozta egyes biztonsági hibák részleteit, amelyek a nemrég kiadott LibreOffice 3.4.3-ban lettek kijavítva. Az iparágban szokásos gyakorlat szerint a hibák nyilvánosságra hozásával vártak, hogy a felhasználóknak legyen idejük áttérni a javított verzióra. A LibreOffice kereskedelmi disztribútorai a javított kiadásokat már korábban elkészítették, és felhasználóikhoz eljuttatták.

A RedHat biztonsági szakembere, Huzaifa Sidhpurwala talált egy memóriakezelési hibát a LibreOffice Microsoft Office-dokumentumokat kezelő kódrészletében. A hiba elméletben kihasználható, egy speciálisan összeállított dokumentum segítségével például vírus telepíthető a számítógépre. A sebezhetőség leírása a CVE-2011-2713 szám alatt, „out of bounds property read in binary .doc filter” címmel található meg az adatbázisokban.

A LibreOffice 3.4.3 ezen kívül más potenciális biztonsági réseket is befoltoz. Javult a Windows Metafile (.wmf) és a Windows Enhanced Metafile (.emf) képformátumok betöltésének kódja, miután a fejlesztők kijavították a „fuzz testing” módszerrel felszínre került hibákat. Az általános kódtisztítási munka eredményeként is több hasonló javításra került sor. A biztonsági hibák javítása ebben a kiadásban nagyrészt Caolán McNamara (RedHat) és Marc-André Laverdière (Tata Consultancy Services) érdeme.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük