TDF: fejlesztői statisztika

LibreOffice logó A Document Foundation egy „pillantást vetett” a fejlesztőire és összegezte (egy grafikonban), hogy pontosan mely cégektől/szervezetektől jönnek.

Az ábra vízszintes tengelyén az idő szerepel. A kezdődátum a LibreOffice projekt indulása környékére tehető, amikor létrehozták a saját git repositoryt. Az ábrán a fejlesztők száma jelenik meg, azonban nem derül ki ebből, hogy az egyes fejlesztők tényleges hozzájárulása mekkora, ezért elsősorban a fejlesztői közösség sokszínűségét hivatott bemutatni.

Az Oracle (54 fő = 18%) természetesen nem közvetlenül járult hozzá a LibreOffice forráskódjához, hanem amíg fejlesztették az OpenOffice.org-ot, a LibreOffice mérnökei átvették ezeket a fejlesztéseket. A legnagyobb létszámú fejlesztőcsapatot ezért a SUSE (20 fő = 6,7%) adja. A legfontosabb csoport azonban az új hozzájárulóké (205 fő = 68,3%). Ők a LibreOffice projekt indulása óta csatlakoztak a fejlesztéshez. Korábban, az OpenOffice.org fejlesztésében nem vettek részt. A legtöbbjük vélhetően önkéntes.

Az eredeti bejegyzés itt olvasható.

LibreOffice fejlesztők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük