OpenOffice.org minőség-ellenőrző hétvége

Az FSF.hu Alapítvány/Magyar Ubuntu közösség fordítóhétvégét szervez, amely ebben az esetben minőség-ellenőrző hétvége lesz. A feladat az OpenOffice.org magyar súgójának ellenőrzése. Ez elsősorban abból fog állni, hogy végigolvassuk az OpenOffice.org 3.2.1 magyar súgóját, és ellenőrizzük, hogy tényleg úgy kell-e csinálni a dolgokat, ahogy az írja, tényleg azok a menük, beállítások, stb.-k vannak a programban, mint a súgóban, illetve hogy nincsenek-e benne helyesírási és egyéb szintaktikai hibák.

Úgy tervezzük, hogy teljesen IRC-alapú fordítóhétvége lesz (erre a Freenode #ubuntu-hu-jam csatornáját fogjuk használni), a június 19-20-i hétvégén, azaz két hét múlva. A koordináláshoz használandó wiki oldal az Ubuntu wikiben itt található (szerkesztéséhez Launchpad fiók kell). A tesztelendő binárisokat később fogjuk megnevezni, de az már biztos, hogy Windowson ez az FSF.hu build lesz, openSUSE-n pedig a OOo STABLE repositoryban található verzió. A részvételi szándékot e-mailben jelezzétek a kelemeng kukac gnome pont hu címen.

A tesztelésben bárki részt vehet, ez nem ubuntus, nem linuxos, hanem OpenOffice.org-os munka. A részvételhez mindössze az OpenOffice.org 3.2.1 telepítése, internetkapcsolat és IRC-kliens szükséges, nem kötelező regisztrálni a Launchpadon vagy a hibabejelentő rendszerben. Az előzetes e-mailes jelentkezést azért kérjük, hogy jobban tudjuk tervezni a munkát.

“OpenOffice.org minőség-ellenőrző hétvége” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Az angol fórumon fedeztem fel a hiányosságot:
    http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=11&t=27355
    Megnéztem a magyar ooop3.1.0-ban, valóban nem létezik a menüben a “Szerkesztés-Réteg-Törlés” menüpont. Maga a “Törlés” felvehető ugyan a menübe, és az az aktuális kijelölt rétegre nézve működök is, de a “Réteg” almenüt nem sikerült létrehoznom. Maga a Rétegtörlés az egyéb módokon működik, de a SÚGÓBAN MEGADOTT MÓDON NEM ÉRHETŐ EL.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük