LibreOffice Portable 5.4.0.

A LibreOffice 5.4.0 megjelenését követően megjelent annak portable – hordozható – változata.

A hordozható változat teljes értékű irodai programcsomag, melyet egy USB kulcsra telepítve bárhová magunkkal vihetjük kedvenc beállításainkat.

A magyar nyelvet igénylőknek az „All Language” változatot kell letölteni.

A program elérhető a portableapps.com oldaláról.

“LibreOffice Portable 5.4.0.” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. No, erről írtunk itt, lejjebb: A LO portable 5.4.0 nem minden környezetben hajlandó futni. Szerencsére már megjelent a WinPenPack-hordozható verzió is, az fut a NOD32 mellett is…

  1. Megjelent a LO5.4.0r2 Portable javítókiadás. Ez már fut a Nod32 mellett is.

   …És szerencsére a közös AOO/LO fórum is visszaállt a törölt állapotból a 2017 nyári állapotra. Így már tényleg csak alig néhány hozzászólás veszett el…

 2. LinuxMint-en használom. Ha megnyitok egy több oldalas dokumentumot, a margók görgetés közben eltűnnek, vagy épp meg sem jelennek eleve. Ez a probléma a 3.5.x-es sorozat óta létezik.
  Tapasztalta ezt más is, vagy csak engem szvat?

  1. Élesben még mindig a 4.4.7-t használom, és használjuk a cégnél.

   Mindig telepítem az újabb HORDOZHATÓ verziókat (Win7x64Prof-ra), de tényleg mintha érezhető lassulás, akadozás lenne az újabb verziókban. Csak a fórumokon történő segítés közben használom ezeket, nagyobb volumenben nem, ezért bővebben nem tudok nyilatkozni a dologról…

    1. A használatával nincs gond, ahhoz nem kell támogatás. A futás sebességéhez – pláne, hogy még csak a hordozhatót próbáltam ki – nem hiszem, hogy tudna bárki támogatást adni. Valami félreeső gépen ki kéne már próbálnom a fixen telepíthető újabb változatokat is, mert az 5.x.x-es hordozhatók inkább csak elbizonytalanítottak.

  2. Kb. az 5.3 tól kezdbe az User Interface betűi kevésbé kontrasztosak (szálkásabbak), és a menün, legördülőn történő egérmozgás villogtatja a menüt. Eleve legördülők első megjelenése kis (1-2 másodperces) késleltetéssel történik, az 5.2.7-ben még késleltetés nélkül és kontrasztos megjelenéssel működött.
   Természetesen az összehasonlítást ugyanazon a rendszeren (pár perc különbséggel) végeztem…

 3. Sajnos úgy látom az angol hibabejelentőben, hogy ez a villogás és a renderelési csúfság megvan a fixen telepített verzió esetén is, és az OpenGL beállítások megváltoztatásával sem orvosolhatók. Valami nagyobb váltás történt a grafikus kezelés területén – ha jól értem -, és emiatt az OpenGL alapértelmezett lett, és ha jól érzékelem, teljesen nem is kikapcsolható…

  1. Vettem egy nem túl drága MSI NVIDIA videokártyát az otthoni gépembe, ami 4.5 verzióig tudja kezelni az OpenGL-t.
   A menü villogása megszűnik vele, ha bekapcsolom az “OpenGL használata mindenhez” opciót, a betűk is szebbek lesznek valamelyest, de nem annyira szépek, mint a régebbi verziókban. (Itt a “szépség” alatt az olvashatóságot értem elsősorban…)

   Itthon is, a cégünknél is márkás, de használt (tehát régebbi, Core2Duo-tól I5-ig, Dell, HP, stb.) gépeink vannak, alaplapi videokártyával, OpenGL2.x … de max. OpenGL 3.x verzió tudással. Ezeket a strapabíró gépeket kifejezetten irodai használatra optimalizálták.
   De a LibreOffice is IRODAI PROGRAMCSOMAG, nem???
   Nem pedig játékprogram, amihez érthetően erőgép kell…
   Nem lehetne megtartani a régebbi grafikus kezelést is, és továbbra is meghagyni választási lehetőséget??

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük