LibreOffice fejlesztői közösség Brazíliában

LibreOffice logóA The Document Foundation (TDF) bejelentette, hogy üdvözli a BrOffice Centre of Excellence for Free Software (BrOffice Szabad Szoftver Kompetenciaközpont) létrehozását.
A LibreOffice alapokon nyugvó BrOffice, a nagyvállalati támogatóktól független fejlesztői központot hoz létre, amelynek feladata a LibreOffice és más nyílt forrású projektekben való aktív fejlesztői részvétel. A Foz do Iguaçuban lévő kompetenciaközpont létrehozását a BrOffice projekt mellett az Itaipu Binacional és az Itaipu Technological Park Foundation is támogatja.

A BrOffice-nak 15 millió felhasználója van Brazíliában, ezért időszerűnek látták a független fejlesztői központ létrehozását, amelynek ötlete 2001-re nyúlik vissza. A TDF a LibreOffice projekt elindításával megteremtette ehhez a megfelelő környezetet, így 2011 első negyedévében a kompetenciaközpont megkezdi a munkáját, amelynek elsődleges feladata olyan szakemberek képzése, akik csatlakozni tudnak a LibreOffice fejlesztési projekthez.

A BrOffice egyike volt azoknak akik elsőként biztosították támogatásukról a TDF-et, mivel a BrOffice elnöke egyben a TDF alapítótagja is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük