LibreOffice 7.2.5

LibreOffice logó A TDF örömmel jelenti, hogy megjelent a LibreOffice 7.2-es ágának, 5. hibajavító kiadása. Ez a kiadás – ahogy már megszokhattuk – csak hibajavításokat tartalmaz (RC1 és RC2). A fejlesztők 90 hibajegyet zártak le ebben a kiadásban.

Forrás: TDF Blog.

“LibreOffice 7.2.5” bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. Megjelent ugyan a PortableApps féle LO 7.2.5 verzió, de az összes nyelvet tartalmazó al-verzióban se lehet telepítéskor a magyart választani.

  1. Nálam is krix-kraksz nyelveket kínál a nagyobbik LO Portable telepítő csomag, de ha a telepítés során nem töröltetem a felesleges nyelvi fájlokat (azaz nem jelölöm be az ide tartozó mezőt), majd a nyelvi beállítások között angol helyett magyar menüt/kezelő felületet állítok be a dokumentumokhoz és a szükséges magyar beállításokat állítom be, akkor ez a kiadás is teljes mértékben magyarított változat. Úgy néztem, csak a telepítő rutint baltázták el.

   1. Kösz. Ki fogom próbálni. Én megálltam annál a pontnál, nem próbálkoztam tovább, bár láttam, hogy a telepítő mérete jóval nagyobb a másik, szűkebb verziónál.

 2. A “külső adatokra való hivatkozások” nem működnek helyesen! A korábbi (pl. a 7.0) verziókban mentett fájlok használhatatlanok lesznek, ha a hivatkozásokat frissítjük, vagy újakat próbálunk létrehozni a 7.2.5 verzióban.

  1. Ebben is csak akkor tudnék segíteni, ha látnám a dokumentumodat.

   A Fórumok egyikén tudsz mintadokumentumot csatolni a kérdésedhez.
   Fent vagyok a magyar és az angol AOO/LO közös fórumon és az angol Ask… oldalon is Zizi64 néven.

 3. Kérdés a használathoz. Amikor kapok egy dokumentumot (“nyilván” docx formátumban) szerkesztésre, mentem odt formátumba. Majd módosítani próbálom az alapértelmezett bekezdésstílust, illetve a lábjegyzet stílust. Mi lehet a hiba, hogy mindezek után is marad az eredeti (megküldött) stílus? A stílusok fülön minden úgy van, ahogy állítottam, a dokumentumban viszont minden a régi.

  1. Nagyon valószínű, hogy a stílusokon kívül kézi (közvetlen) formázások is vannak a dokumentumodban. Ezek felülírják az alkalmazott stílus adott tulajdonságait.
   De ebben csak akkor tudnék segíteni, ha látnám a dokumentumodat.

   A Fórumok egyikén tudsz mintadokumentumot csatolni a kérdésedhez.

 4. Volt szerencsém tegnap letölteni és telepíteni a LibreOffice 7.3 kiadásait. A 64 bites Debian változatot telepítettem is, de többszöri újratelepítés után is egy egyszerű számolótáblával kihat. Ugyanaz az .ODS fájl csont nélkül betöltődik és működik a Calc-ben a korábbi 7.2.5 kiadással.
  Még ma megnézem, hogy a Win64 változatban vajon ez a probléma jelentkezik-e. Az eredményt megírom.

  1. Telepítettem a 64 bites 7.3.0-at is. Ezen nem vacakol a Calc azzal a. ODS munkafüzettel, amit csont nélkül használ a 7.2.5 kiadás.

  1. A 7.3.0 Portable nagyobbik telepítője rögtön felismeri, hogy a gépem magyar, és a magyar nyelvet ajánlja fel elsődleges telepítési nyelvnek. És a nyelvek listája is teljesnek látszik.

 5. Mi történt ezzel a híroldallal???

  Már jó néhány LO verzió magyar nyelvű bejelentése kimaradt…

 6. Korábban úgy volt, hogy a kiadási hét szerdáján szoktak megjelenni. Most mi a helyzet? Szerda délután van, de még mindig nem jelent meg a 7.3.5, és már szokszor előfordult hogy aznap meg se jelent, úgy emlékszek olyan szokott lenni hogy másnap se. Most mikor jelenik meg? Már letöltöttem a 7.3.5.2-t, de még nem telepítettem.

 7. Tegnap letöltöttem és telepítettem a 64 bites LO 7.4.0-t a Windowsos gépemre. Minden simán szuperál, csak a tartalomjegyzék készítésébe egy üres panellel egyszerűen belehal.

  Valami ötlet?

  1. Jelentsd a hibát a hibabejelentő oldalon,
   és várd meg a hibajavítást,
   és válts vissza Still verzióra a napi munkához,
   és várd meg a PortableApps-féle hordozható változat megjelenését (rakd is fel a gépedre),
   és ez utóbbit próbálgasd, ha kíváncsi vagy az újdonságokra…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük