LibreOffice 6.4 rc2

LibreOffice logó A LibreOffice soron következő nagyobb kiadása a LibreOffice 6.4-es lesz. A várható újdonságok a Wikiben olvashatóak. Nagy valószínűség szerint ez lesz az utolsó kiadás a 6-os sorozatból, a következő nagyobb kiadás a 7.0-es lesz.

Az ütemterv szerint még egy RC várható és utána Január végén, február elején (január 27 – február 2 között) megjelenik az új változat.

Figyelem! Ez még nem végleges változat, ennek megfelelően mindenki csakis saját felelősségére használja, kizárólag olyan dokumentumon, amelyről van biztonsági másolata.

Forrás: TDF QA Blog

“LibreOffice 6.4 rc2” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Szép csendben, különösebb hírverés nélkül megjelent a LibreOffice 6.4.0 kiadás is két RC után, ami már pár napja letölthető a LibreOffice.hu letöltő oldalairól.
  Érdemes kipróbálni!

  1. Igen, köszönjük, de még hiányzik az új funkciók, tulajdonságok ismertetése.

 2. Komolyan, csak szórakozni lehet az LO-val. Letöltöm, 32 portable, korrekt minden, előveszem tesztfile-omat, egy szép, nyilvántartás Ecx. táblát. Az újabb, gyorsabb excelnél 1 .12, 1 perc 10, 1 perc 14 sec-be tellett, míg megnyitotta. (a korábbi változat kb. 20-22 sec volt, már nem emlékszem. Ashampoo/Softmaker O-al is teszteltem: 5-7 sec alatt nyílt meg ugyanaz. Mint a homokozó, egyik gyerek épít várat, másik ledönti, újat épít…
  (Az hogy mindkét portable progi közül az egy 4-5 sec alatt indul LO pedig 35-40 sec alatt önmagát minősíti.)

  1. “előveszem tesztfile-omat, egy szép, nyilvántartás Ecx. táblát. Az újabb, gyorsabb excelnél 1 .12, 1 perc 10, 1 perc 14 sec-be tellett, míg megnyitotta. (a korábbi változat kb. 20-22 sec volt, már nem emlékszem.”
   Az nyilvánvaló, hogy nem .xls fájlformátumot kéne használnod, hanem a natív, nemzetközi szabvány ODF fájlformátumokat. A konverzió mindig lassabb, mint egy natív fájl megnyitása.

   Azt csak valószínűsítem, hogy a hordozható változat mindig is lassabb lesz, mint a fixen telepített, hiszen a hordozható attól hordozható, hogy bárhol, bármilyen kompatibilis környezetben képes elindulni (pendrájvra, külső vinyóra telepítve). És elinduláskor a szokásos tennivalókon kívül még “szét is kell néznie”, hogy hol is fut most éppen ebben a pillanatban. (Az ebben az esetben valószínűleg semmit se jelent, hogy “telepítéssel” tetted fel ezt a változatot – esetleg egy beépített, fix HDD-re.)

 3. Kedvenc portable gyűjteményem jelezte, hogy van új javítás LO-ra. Nosza, tölteném, mert az ilyen beteg időkben az ember vezekeljen bűneiért, s korbácsot nem tartok otthon. Malwarebytes böngésző-kiterjesztés felsikolt, s trójait jelez. Slimjet, és Firefox böngészőben egyaránt. Letölteném mégis, de akkor a letöltést is blokkolja. Jézus szeret engem. (Annyira azért mégsem, mert a winpenpack-változattal minden rendben)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük