LibreOffice 4.2 Nemzetközi Hibakereső Napok

Bughuntbanner4-2A The Document Foundation bejelentette, hogy december 6. és 8. között egy nagy, nemzetközi hibakereső eseményt szervez. A világ minden tájáról várják az önkénteseket, akik három napig tesztelik majd a LibreOffice 4.2 bétaverzióját, és a talált hibákat bejelentik.

A sok új funkciót és hibajavítást tartalmazó LibreOffice 4.2 2014. január végén fog megjelenni. A közösség célja az, hogy ez legyen minden idők legjobb LibreOffice-főkiadása.

A hibakereséshez bárki csatlakozhat. A LibreOffice 4.2 Beta 2 hamarosan letölthető lesz a http://www.libreoffice.org/download/pre-releases/ címről. A mentorok magyar idő szerint 9 és 23 óra között jelen lesznek a #libreoffice-qa IRC csatornán (a Freenode-on), segítenek, ha valami kérdés merülne fel tesztelés közben. Bővebb információk a rendezvény wikioldalán olvashatók.

“LibreOffice 4.2 Nemzetközi Hibakereső Napok” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Én inkább annak örülnék, ha unconfirmed-ről new-ra állítanák a hibajelentéseimet. Van egy csomó régi hiba, amíg azok sincsenek kijavítva, minek keresnek újabbakat? Mi értelme ha ott áll a Bugzillában és nem javítják ki? Teljesen feleslegesen keresik a hibákat ha úgyse lesznek kijavítva. Meg annak is örülnék, hogy ha valamit kijavítanak, a következő hibajavító kiadásban nem jönne rögtön vissza, sokadik alkalommal.

    1. Természetes emberi reakció, hogy valaki a saját maga által bejelentett hibákat tartja a legfontosabbnak. Van, hogy a fejlesztők másképp gondolják, és van, hogy a bejelentés nem jut el ahhoz, aki javítani tudná, mert elvész a tömegben. Jelenleg kb. 7000 nyitott, és 15500 lezárt hiba van a Bugzillában. Ebből a 15500-ból, kb. 5000 a tényleges javítás, a többi duplikátum vagy érvénytelen bejelentés. Az UNCONFIRMED hibák számát a QA team próbálja 1000 alá leszorítani, sokan dolgoznak ezen. Valószínű, hogy a még fel nem dolgozott hibáknál is az arányok hasonlóak, 2/3-a duplikátum vagy érvénytelen.

      Nem mintha a becslésem szerint 2000 valódi nyitott hiba nem lenne elég évekre, de a mostani hibakeresési esemény célja, hogy szembetűnő és lehetőleg könnyen javítható hibákat tárjon fel, amelyek a 4.2-es kiadás megítélését nagyban ronthatják. Tovább fontos megtalálni a regressziókat elsősorban a 4.1-hez képest, tehát mi az, ami a 4.1-ben még jó volt, de a 4.2-ben elrontottuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük