LibreOffice 4.2.5

LibreOffice logó A The Document Foundation bejelentette a LibreOffice 4.2.5 megjelenését. A LibreOffice 4.2.5 „Fresh” azaz „friss” címkével érkezik, ami azt jelenti, hogy az újdonságok iránt érdeklődő, de ugyanakkor az ezekkel járó hibákat toleráló felhasználók képezik a célcsoportját. A konzervatív, intézményi felhasználók számára a LibreOffice 4.1.6 „Stable” azaz „stabil” kiadás javasolt, természetesen a megfelelő terméktámogatási szolgáltatás igénybe vétele mellett.

A LibreOffice fejlesztéséhez az Ohloh.net szerint több, mint 800-an járultak hozzá a projekt 2010 szeptemberi indulása óta. „Ez hatalmas siker.” – mondta Thorsten Behrens, a The Document Foundation elnöke. „46 hónapon keresztül havonta legalább három új hozzájárulót tudtunk megnyerni magunknak. Éves átlagban 200 új hozzájáruló érkezett.”

A LibreOffice 4.2.5-ben javított hibák listája két részletben érhető el: RC1 és RC2.

“LibreOffice 4.2.5” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. A 3.5-ös minőségét mikor fogjuk elérni?
  A keresés funkció mikor fog helyesen működni direkt formázott szöveg keresésénél? Még nem láttam olyan verziót amiben működött, OpenOffice 3.2 és 4.0.1-et is beleértve.

 2. “direkt formázott szöveg”

  Mi az a direkt formázott szöveg?
  A vastag, dőlt, aláhúzott, stb. szövegeket megtalálja de gondolom nem erre gondoltál. De akkor mire?

  1. Sokszor pont azt nem találja meg. Sokféleképpen viselkedik, angolul már rég bejelentettem. Hol nem találja meg, hogy például nem dőltre keresés megtalálja az összes dőltet, stb. Tex helyett LibreOffice-t használok, a matematikai szimbólumoknak billentyűkombinációkat feleltettem meg, és ugye a változó dőlt betű… Használom a csak egész szó keresését, tudom az indexek vele egybeírtnak számítanak. Szúval matematikai képletek vannak a szövegben, jó sok, sűrűn. Főleg Times New Roman + OpenSymbol.

 3. Más…

  András, szerinted nehéz lenne megoldani, hogy a fejléc-lábléc páros ne egy, hanem legalább két kattintásra jelenjen meg? Ha jól emlékszem MS office-ban is így működik és így nem annyira zavaró mint az egykattintásos változat (igazából az sem lenne nagy baj, ha a beállításokban ki lehetne kapcsolni ezt a funkciót).

  Tudom, nem itt kellene ezt megbeszélni, csak eszembe jutott és gondoltam megkérdezem…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük