LibreOffice 4.1.3

LibreOffice logó A The Document Foundation bejelentette a LibreOffice irodai programcsomag legújabb, 4.1.3-as kiadását Windows, Mac OS X és Linux rendszerekre. Ez a harmadik kis kiadás a LibreOffice 4.1-es családban, amely az interoperabilitás és a régi formátumok támogatása területén jelentős fejlesztésekkel szolgál.

Az új kiadás fontos lépést jelent a LibreOffice 4.1 általános minőségének és stabilitásának fejlesztésében. Nagyvállalati környezetbe a The Document Foundation továbbra is a 4.0.6-ös kiadást javasolja, amelyhez minősítéssel rendelkező szakértők nyújtanak támogatást.

A LibreOffice 4.1.3 egy nappal a Freiburgban rendezett LibreOffice HackFest előtt érkezett. Az eseményen gyakorlott fejlesztők mentorálják a kezdőket, segítenek az első „Easy Hack” megoldásában.

A LibreOffice 4.1.3 változásainak listája két részletben az alábbi hivatkozások alatt érhető el:
RC1 és RC2.

A The Document Foundationről (TDF)

A The Document Foundation egy nyílt, független, önmagát irányító, meritokratikus szervezet, amely az OpenOffice.org közösségben végzett tíz évnyi elkötelezett munkára épül. A TDF abban a hitben jött létre, hogy a független szervezeti kultúra a legjobbat hozza ki a vállalatokból és önkéntes hozzájárulókból, és a legjobb szabad irodai programcsomag megszületését eredményezi. A TDF nyitott minden egyén számára, aki elfogadja annak alapértékeit és hozzájárul a tevékenységéhez. Az alapítvány szívesen fogadja a vállalati részvételt is, például olyan formában, hogy annak alkalmazottja egyenrangú félként vesz részt a közösség munkájában. A TDF-nek 2013. június 30-án több mint 160 tagja, és 3000-nél is több önkéntese és hozzájárulója van világszerte.

“LibreOffice 4.1.3” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Most töltöttem le a “http://portableapps.com/apps/office/libreoffice_portable” oldalról a nagyobbik portable csomagot, ami a magyar fájlokat és kiegészítéseket is tartalmazza.

  1. És a magyar weboldal még mindig azt ajánlja letöltésre amiben nincs is magyar nyelv.

    1. My opinion, for what it’s worth, is that you sulohd just forget the OpenOffice trademark and press on with using LibreOffice . I don’t think it’s worth losing any sleep over the OpenOffice name. As soon as the package maintainers of the various Linux distributions include LibreOffice in the repositories, we, the users, will install LibreOffice instead of Oracle’s OpenOffice branch. Break with the past including the name and forge a new path. If your fork is better than OpenOffice, people will use it, whatever the name. News travels fast in the Internet age.I wish you luck.

 2. Tekintsük pillanatnyi figyelmetlenségnek. Sokáig (a 4.1.0-ig) a kisebbik, Normal csomagban is benne voltak a magyarító fájlok.

  Az alábbi linkről tölthető telepítő tartalmazza tehát a magyarul is tudó LibreOffice Portable Multiligual csomagot:

  http://download.documentfoundation.org/libreoffice/portable/4.1.3/LibreOfficePortable_4.1.3_MultilingualAll.paf.exe

  Ajánlom még hozzá a MultiFormatSave bővítményt, ami nálam remekül hasznosul a szerkesztett anyagok ODT, DOC és PDF formátumba való pár kattintásos mentéshez. Ennek a legutolsó, az LO 4.1.x verzióhoz is illeszkedő, magyarítást is tartalmazó kiadása az alábbi címen kereshető:

  http://extensions.libreoffice.org/extension-center/multisave-1/releases/1.3.4

  Jó munkát!

 3. Ubuntu és Windows alatt se működik az “Közvetlen formázás törlése”. Rákattintok sé semmit nem csinál. Másnál is jelentkezik ez a probléma? Eddig jó volt 4.1.2 alatt jó volt, most 4.1.3 alatt lettt rossz.

 4. Nálam Windows XPprofSP3-on működik
  – menüből is (Formátum – Közvetlen formázás törlése)
  – lebegő menüből is (Jobb klikk a cellán, vagy a kijelölt területen – Közvetlen formázás törlése)
  – Ctrl-M gyorsbillentyűvel is.

  Neked melyik nem működik?

  Megbeszélhetjük a magyar nyelvű közös AOO/LO Fórum felületén is, a Hírek rovat nem igazán erre való…
  https://forum.openoffice.org/hu/forum/index.php

  1. Alapvető dolog(-nak kellene lennie), hogy máshonnan (főleg idegen, vagy ismeretlen fájlformátumokból) sohasem illesztünk be formázással együtt szövegrészeket. Se a Writerbe, se a Calcba, se az MS Wordbe, se az Excelbe. Az AOO-ban, LO-ban: Shift-Ctrl-V azaz, “beillesztés formázatlan szövegként”…

   Lehet, hogy hozta magával a forrás dokumentumból az ottani Stílust, és az is beépült a dokumentumodba, akkor pedig esetleg nincs is kézi formázás a beillesztett tartalmon, amit resetelni lehetne. A kérdéses Funkció az adott Stílus tulajdonságaihoz képest állít alapértelmezett állapotba minden tulajdonságot!
   De még az is megeshet, hogy “kép”-ként, vagy egyéb objektumként van jelen az adatod, amit beillesztettél.

   A Fórumon, egy általad feltöltött példafájllal megsegítve pontosabban megállapítható az ok, és többet tudunk erről mondani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük