LibreOffice 4.0.4

LibreOffice logó Berlin, 2013. június 19. – A The Document Foundation (TDF) bejelentette a LibreOffice 4.0.4-at Windows, MacOS és Linux rendszerekre. Ez a negyedik hibajavító kiadás a LibreOffice 4.0 február eleji megjelenése óta. A legközelebbi bejelentés a LibreOffice 4.1 lesz júliusban.

A 4.0.4-ban javított hibák listája két részletben érhető el: RC1 és RC2.

“LibreOffice 4.0.4” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Urak 2 kérdésem lenne.

  – Érdemes kipróbálni a 4.1.0.1-et?

  – Ezeknél a kiadásoknál, hogy működik a hibajavítás? A 4.0.4.2-ben kijavított hibák javítása automatikusan bekerül a nagyobb kiadásba?

  1. Az érdemes-e kérdésre nem tudok válaszolni. 🙂

   A 4.0.x hibajavításai automatikusan bekerülnek a 4.1-be. Viszont a 4.1-ben lehetnek új hibák.

  2. A 4.0.4 nálam idáig elég jól teljesít, miatta váltottam 3.5.7-ről, kihagyva a teljes 3.6 sorozatot (az igen szembetűnő hibáival együtt) és a 4.0.x elejét. Ebben is akad még pár érdekes dolog, de emiatt nem kapkodnék még a 4.1 felé.
   Szerintem használd ezt élesben és teszteld a 4.1-et.

   1. Linux Mint-ben az soffice.bin folyamat érthetetlen módon 100%-on pörgeti a CPU-t véletlen(?) időközönként aktivizálva magát. Pedig se kép se extrém formázás a doksiban, csak némi korrektúra és pár megjegyzés…
    Ezt csak azért írom itt, hogy aki laposon szeretné használni, a töltőt ne felejtse otthon! Mellesleg az openscope-on is jeleztem a hibát (és nem is én voltam az első).

 2. Na megjelent a portable. Vannak itt a vezetőségből is tagok. Megkérném őket, továbbítsák a többi vezetőségi tagnak azt az ötletet hogy jó lenne a 2 utolsó változatból portable (x.y.5 és x.y.6). Sőt, ezek lennének a legfontosabbak, jóval fontosabbak mint mondjuk a 0-sból (x.y.0). Én például csak a 2 utolsó változatot használom, így átlagosan 3 havonta telepítem. Írtátok hogy már megoldott tesztelés céljából több változat telepítése is, a portable meg nem tesztelésre való, tehát a 0. úgyis felesleges. Ezt azért írom, hogy ha korlátozva van hogy hányból lehet, akkor inkább a 0. helyett legyen a 6.-ból, az 1. helyett az 5.-ből.

 3. Kissé kilógok most a sorból, mivel a 4.1.0RC1-nek szeretnék örvendezni.

  A szokások mindenféle ilyen-olyan újdonságok és a különféle hibajavítások mellett számomra a nagy újdonság az egyelőre csak kísérleti szolgáltatásként betett, és opcionálisan engedélyezhető, majd megjeleníthető formázó oldalsáv (SIDEBAR) lett.

  Meg kell valljam, semmiképp sem sorolhatom magamat azok közé, akik egy a MS Office-ban bevezetett Ribbon-t szeretnének az LO csomag programjaiban. Korábban is inkább azt emlegettem a különféle fórumokon, hogy nem kéne újból feltalálni a spanyolviaszt, hiszen az IBM a Lotus Symphony-ban már kialakított egy szerintem igencsak használható eszközt, és az egyik ha nem is konkurrens, de legalábbis hasonszőrű ingyenes szövegszerkesztő, a Calligra Words (megtekinthető a szoftver és a képernyőképek a http://www.calligra.org/words/ oldalon) is ilyet alkalmaz.

  Az alkotók szerint azért marad -egyelőre – kísérleti állapotban, mert az egérrel való átméretezésnél még nem oldották meg teljesen, hogy a sidebar vékonyításakor is minden elem látható maradjon. Ma még bizonyos formázó elemek/mezők könnyen átcsúszhatnak egy letakart, nem elérhető sávba. Az ígéretek szerint e probléma megoldásán már dolgoznak.

  Addig is köszi minden résztvevő alkotónak a remek programot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük