LibreOffice 3.6.4

LibreOffice logó Megjelent a LibreOffice 3.6.4, a negyedik hibajavító verzió a LibreOffice 3.6-os sorozatból. A javítások listája szokás szerint két részletben érhető el: RC1 (66 hiba) és RC2 (10 hiba). Igazából volt egy RC3 kiadás is, de ez csak egy verziószám-átírási hibát javított. Minden egyes hibajavító kiadás növeli a program általános minőségét és stabilitását, egyre szélesebb körben javasolható bevezetésre. A következő 3.6-os hibajavító kiadásra többet kell várni, egy helyett két hónapot. A fejlesztők szinte minden energiájukat a LibreOffice 4.0 befejezésére fordítják. Akit érdekel, hogy lehet a leendő LibreOffice 4.0-t lefordítani Debian-alapú rendszeren (Debin, Ubuntu, Mint), az tekintse meg ezt a videót.

“LibreOffice 3.6.4” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Üdv!
  Azt az infót kaptam, hogy a 4.0 már stabilabb és egyéb tekintetben is sokkal jobb lesz, mint a 3.6.x. Tehát nem érdemes 3.5.y-ról váltanom. Máshol viszont azt olvastam, hogy a .0-ások mindig a “merész” tesztelőknek szánt verzió.
  Ebben az esetben mi az igazság?
  Köszi a választ!
  McElek

  1. Mindig úgy van, hogy a .0-s verziókban sok újdonság van, melyek esetleg új hibákat hoznak be. Továbbá a nagyarányú kódmódosítások miatt előfordulhatnak regressziók (régen jó volt, most meg nem). Aki igazán merész, az a napi snapshotokat teszteli, a .0 ehhez képest már egy letisztult termék. A .4 pedig már szinte unalmas, olyan stabil. Általában nem lehet megmondani, hogy mit érdemes használni. Pl. tegnap kaptam egy docx-et, hogy szétesik 3.6-ban. A 4.0-ban nem esett szét. Valószínű, hogy az ezt lehetővé tevő fejlesztés nem lesz visszaportolva a 3.6-os ágba, mert túl sok munka lenne. A felhasználó szemében meg egy ugyanolyan hiba, mint amiket 5-10 sor módosításával javítanak valamelyik .x verzióban.

  2. A 4.0 valamikor februárban jelenik meg, az első stabilnak minősített 4.0.2-es verzió pedig április-május környékén, és mivel a frissítés 3.5-ről 3.6-ra egy sima telepítés, szerintem egyértelműen érdemes frissíteni, nem beszélve arról, hogy a 3.6 is rengeteg új funkciót tartalmaz a 3.5-höz képest.

 2. Emlékszem, hogy 2002-ben mekkora gigászi küzdelem volt egy build. Most meg már next-next-finish 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük