LibreOffice 3.4 beta 2

LibreOffice logó Megjelent a LibreOffice 3.4 beta 2. A katasztrofális beta 1 után jelentős javulásnak lehetünk tanúi. A beta 1-ben volt egy olyan hiba, hogy a program nem tudta kezelni a zip formátumot. Ez igencsak gátja volt a működésnek, mert az ODF dokumentumok is zip tömörítést használnak, valamint emiatt nem jelentek meg az ikonok sem, ugyanis azok is egy zip archívumban vannak. A beta 2 Linuxon és Max OS X-en egész tűrhető. Windowson a lokalizáció még mindig hiányzik, tehát a program felülete nagyrészt angol akkor is, ha nem azt a nyelvet választjuk. Sajnos túl későn találtam meg erre a hibára a megoldást, a beta 2-be már nem kerülhetett be. De a beta 3-ban már jó lesz ez is.

Letöltés: http://download.documentfoundation.org/libreoffice/testing/

A beta 1 rossz tapasztalatai és a beta 2 ismert hibái miatt a LibreOffice csapat úgy döntött, hogy 4 héttel eltolja a LibreOffice 3.4 kiadását. Lesz még egy beta, a beta 3, és utána 4 RC. Kell még idő a hibajavításra, különben a 3.4 valószínűleg olyan hibás lenne, hogy mindenki megvárná a 3.4.1-et vagy 3.4.2-t, akkor pedig minek kiadni…

“LibreOffice 3.4 beta 2” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. “4 héttel eltolja a LibreOffice 3.4 kiadását”
    Hala a jó égnek hogy a LibO fejlesztők igyekeznek használható kiadásokat készíteni, s nem mindenáron ‘kitolni’ egy-egy release-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük