LibreOffice 3.4.1

LibreOffice logóA Document Foundation bejelentette a LibreOffice 3.4.1 kiadását. Ez a második kiadás a 3.4-es sorozatból. A célközönség az egyéni felhasználók és az intézmények. A LibreOffice 3.4.1 sok olyan hibát javít, amelyek a 3.4.0-ban jelen voltak, és a legtöbb felhasználó számára megfelelő minőségű a mindennapi használatra.

A nagy mennyiségű munkaállomást üzemeltető intézmények számára továbbra is a LibreOffice 3.3.3-at javasoljuk, amelyet több hónapig tesztelt több ezer ember világszerte. Az ilyen intézményeknek javasoljuk továbbá professzionális támogatási szerződés kötését. A LibreOffice 3.4.2 július végén fog megjelenni, ez lesz az a verzió, amely a tömeges bevezetésre ajánlott lesz.

A Document Foundation felismerte, hogy a különböző felhasználócsoportok különböző igényekkel rendelkeznek. Az intézményi felhasználók és a konzervatív felhasználók a stabilitást tartják fontosnak, míg mások szívesen próbálnák ki az újdonságokat. Ezért két termékvonal él egymás mellett.

Mindazonáltal a stabilnak nevezett verziók nyugodtan használhatók munkára. Bár előfordulhatnak hibák, ezek csak egyes elszigetelt funkciókat érintenek, nem az egész szoftver biztonságát és minőségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük