LibreOffice 3.3.2 és Firefox 4.0 kiadási buli

A Mozilla Firefox böngésző és a LibreOffice irodai programcsomag magyar közösségei ismét együtt ünneplik az új verziók megjelenését. A már-már hagyományosnak tekinthető rendezvénynek ismét az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézója ad majd otthont. A külföldön már mélyebb gyökerekkel rendelkező kiadási partik célja, hogy a Firefox és LibreOffice hazai rajongói, honosítói, fejlesztői és felhasználói kötetlen formában ünnepeljék meg az új verziók megjelenését és megvitassák egymással ötleteiket. Az ilyen közösségi összejövetelek jó alkalmat teremtenek az új programok képességeinek megismerésére, valamint a közösségi tagok személyes találkozójára is.

Az itthon és Európában is ismert és piacvezető nyílt forráskódú böngésző, valamint a közkedvelt nyílt forráskódú irodai programcsomag is új verzióval jelentkezik az elkövetkező hetekben. Mind a Firefox böngésző legújabb – 4.0-s verziószámú kiadása, mind a LibreOffice irodai programcsomag hamarosan megjelenő – 3.3.2-es verziószámú változata számos újdonságot ígér a felhasználók számára. Az újdonságokat rövidebb előadásokon keresztül fogják bemutatni a közösség tagjai. Mindezek mellett a LibreOffice alapértelmezett fájlformátumát megtestesítő nyílt dokumentumformátum fontosságáról, az OpenDocument Formatról (ODF) is szólni fog egy előadás. Ennek az a apropója, hogy a kiadási buli a Dokumentumszabadság Világnapján kerül megrendezésre.

A Dokumentumszabadság Világnapja olyan alulról jövő kezdeményezés, amely a szabad dokumentum-formátumok és nyílt szabványok terjesztését tűzte ki célul. A dokumentumszabadság azt jelenti, hogy mindenki szabadon hozhat létre, küldhet, menthet el elektronikus dokumentumokat anélkül, hogy egy adott cég saját tulajdonú szoftverjét kellene használnia.

Az apróbb-nagyobb meglepetések mellett világgá kürtölheted, hogy miért kedveled a Firefoxot és a LibreOffice-t. Aki rókát formázó jelmezben, festésben jelenik meg, további ajándékra is számíthat.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt. Hívd el barátaidat is. A belépés az eseményre ingyenes.

A Firefox böngésző és a LibreOffice irodai programcsomag honosításáról az FSF.hu gondoskodik. Az ODF nyílt dokumentumformátum népszerűsítését hazánkban, az Open Document Format Alliance magyarországi tagozata végzi.

A Mozilla Firefoxról
Magyarországon és a világban is nagyon népszerű, internetezésre használt nyílt forráskódú és ingyenes program. Fejlesztői és felhasználói elkötelezetten hisznek az internetes szabványok kitüntetett szerepében, azok követésében, és biztonsági kérdések fontosságában. Emellett az egyszerű használhatóság, bővíthetőség és a gyors működés az, amelyek a Firefox igazi erősségei.

http://mozilla.fsf.hu/

A LibreOffice-ról

A nyílt forráskódú irodai programcsomag, amellyel könnyedén készülnek el a szöveges dokumentumok, táblázatok, bemutatók, adatbázisok és grafikák valamint grafikonok. A nyílt dokumentumformátumot alkalmazó programcsomag kiváló minőségű magyar és egyéb nyelvi eszközökkel segíti a produktív munkát a vállalatoknál, az állami intézményeknél, az iskolákban valamint az Ön otthonában is. Mindezt teljesen ingyen, a gyártóktól való függést minimalizálva.

http://www.libreoffice.hu/

A találkozó helye
Uránia Nemzeti Filmszínház kávézója
1088 Budapest, Rákóczi út 21.

A találkozó időpontja
2011. március 30. – szerda, 18 óra

Kövess minket:

Mozilla Firefox – magyar közösség és LibreOffice – magyar közösség

Facebook esemény és iWiW esemény (kérlek itt jelezd jöveteledet)

“LibreOffice 3.3.2 és Firefox 4.0 kiadási buli” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Mozilla Firefox

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük