“Jó hír, megkezdődött az Apache OpenOffice kódok integrálása a LibreOffice-ba” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Hát én arra lennék kíváncsi hogy melyik a jobb: az OpenOffice vagy a LibreOffice? Szempontok: megbízhatóság (hibák), sebesség, memóriaigény, tudás. Az itt írtakból épp az következik hogy SVG importban az OpenOffice a jobb. És másból? De miből? Egyébként az OpenOffice-ban minden bejelentett hibát kijavítanak?

  1. Szerintem, nincs olyan általános kritérium, ami alapján el lehetne dönteni melyik a jobb.
   Mindenkinek magának kell eldöntenie a saját szempontjai alapján neki mi a jobb.

   Nekem a go-oo óta nem tetszik ahogy a fejlesztés megy egy gyorsan változó ágon és van egy stabilnak mondott ág is, ez nekem túl követhetetlen, ez nekem probléma másnak nem biztos.
   De ez nem akadályoz meg abban, hogy használjam a LibO bármelyik változatát is, ha az a jobb.

   Az Apache OpenOffice a keletkezésétől kezdve más fejlesztési módszert követ ami nem jobb csak más.
   A hibákat nem javítják gyorsabban, de más hibák vannak benne, és lehet, hogy van olyan ami a speciális időpontban zavaró, vagy megakadályozza a munkát.

   Ez azt okozza, hogy én mindkét változatot(AOO és LibO) felteszem, és ha összeakadok egy hibával azt bejelentem mindkét helyre, ha mindkettőben megjelenik.

   Az AOO-t annyiban részesítem előnyben, hogy azt használom rendszeresen, a LibO-t alkalmanként.
   Mivel egyedül vagyok az AOO hozzájárulói közül magyar ezért, a fordítási kérdésekkel is foglalkozom. Ez nem jelentett sok problémát mert az AOO 3.4 gyakorlatilag le volt fordítva, a továbbiakban lehet probléma, ha nem lesz rá szabad időm.

  2. Hibák szempontjából lehet jobban állhat az OpenOffice, mivel az elmúlt pár éveben keveset fejlődött, a LibreOffice pedig több száz új funkcióval gazdagodott, ami hibákkal is jár. Sebességben a LibreOffice fölényesen vezet, a memóriaigényt nem ismerem, tudásban pedig a LibreOffice szintén jobban áll. SVG import volt a LibreOffice-ban is, de gondolom ha átveszik az OpenOffice-ból az SVG importot, akkor az valamivel jobb lehet. Természetesen egyik programban sincs minden hiba kijavítva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük