Gyűjtés a TDF alapítótőkéjére

LibreOffice logó Jelenleg a The Document Foundation nem jogi személyiség, nincs bejegyezve sehol. A The Document Foundation képviseletét egy német nonprofit szervezet, az OpenOffice.org Deutschland e.V. látja el, ők fizetik a számlákat, ők fogadják a beérkező adományokat.

A The Document Foundation alapításakor szándékosan nem rögzítették le a szervezeti formát, hogy akik csatlakozni szerettek volna, szabadon alakíthassák ki a közös véleményüket erről.

Az elmúlt hetek során a The Document Foundation vezetősége több lehetőséget is áttekintett. Egy nyilvános telefonkonferencián az a döntés született, hogy az alapítvány szervezeti formája a német jog szerinti „Stiftung” legyen.

A The Document Foundation németországi bejegyzéséhez minimum 50 000 euró szükséges. Ezért elindítottak egy nyilvános adománygyűjtő kampányt, hogy az adományokból szedjék össze az 50 000 eurót. A határidő március 21., ha addig nem jön össze a pénz, akkor nem Németországban, hanem az Egyesült Királyságban lesz bejegyeztetve az alapítvány, kicsit más jogi feltételek mellett. A projekt céljait jobban szolgálná a németországi székhely.

Adományokat banki átutalással és PayPalon keresztül lehet küldeni. Eddig (2011. február 17., 16:38) 7358 € gyűlt össze. Aki tud, segítsen.

Ugrás az adománygyűjtő oldalra!

“Gyűjtés a TDF alapítótőkéjére” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Fölvetődött bennem a kérdés:
    Magyarországon mennyibe kerülne egy ilyen alapítvány létrehozása?
    …például az FSF az hogy jött létre?

    1. Magyarországon nincs alsó határ, a bíró dönt, hogy a célokkal milyen összeg áll összhangban. Ha jól emlékszem az FSF.hu-t 200 ezer Ft-tal jegyezték be, először 100 ezerrel próbáltuk, de a bíró azt kevesellte.

      Egyébként nagyon jól áll a TDF gyűjtése, 5 nap alatt megvan a pénz 78%-a.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük