LibreOffice kiegészítő: hogyan csomagoljunk ikonkészletet kiegészítőbe?

oxygen.pngA LibreOffice egyik nagy újítása a MUFFIN koncepció gyakorlati megvalósítása, hogy még hatékonyabbá tegye a LibreOffice-t a (vállalati) felhasználók számára. Ezzel párhuzamosan a kiegészítők nagyszerű eszközök arra, hogy egyedivé tegyük a LibreOffice-unkat, legyen szó személyes, vagy vállalati igényekről.

A LibreOffice dizájncsapata most három lépésben mutatja meg, hogy miként lehet a régi – akár hiányos –, de kedvenc ikonkészletünket újabb LibreOffice-ban használni.

Forrás: LibreOffice design csapat blogbejegyzése.

“LibreOffice kiegészítő: hogyan csomagoljunk ikonkészletet kiegészítőbe?” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Az eredeti cikk lényege, hogy segítsen olyan kiegészítőt készíteni, amivel olyan ikonkészleteket használhatunk LibreOffice-hoz, amelyek eredetileg nem képezik a LibreOffice részét. Nyilván ez a kereskedelemben kapható ikonkészletekre is vonatkozik. De segíthet a vállalati szektornak is, hogy a LibreOffice-t a saját igényeik szerint állíthassák be, pl. bizonyos beállítások letiltása pl. instabil funkciók bekapcsolásának lehetősége stb. ugyanis ez is lehetséges kiegészítőkkel.

  Másrészről pedig azok akik, akik az Oxygen ikonkészletet használták a KDE-től, azok az új verzióban is használhassák azt. Aki pl. Tango-t használt annak nem nagyon van rá szüksége. 😛 De a lehetősége megvan, hogy használja. 🙂

  Az, hogy melyik verzióval legyen kompatibilis mi magunk állíthatjuk be. 🙂

  1. “Az, hogy melyik verzióval legyen kompatibilis mi magunk állíthatjuk be.”

   No, erről kellene bővebb információ… Elérhető valahol?

   Vagy elegendő átírni ezt a sort a description.xml fájlban?

   1. A kacsacsőrök miatt nem látszik a sor az előző hozzászólásomba. Ideírom most “kisebb”/nagyobb” nyotó-záró jelek nélkül:
    lo:LibreOffice-minimal-version d:name=”LibreOffice 6.0″ value=”6.0″

     1. Kipróbálom, és a közös magyar AOO/LO Fórumon beszámolok majd az eredményről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük