LibreOffice 6.3.0 Beta 1

LibreOffice logó Megjelent a LibreOffice 6.3-as főverziójú LibreOffice első béta kiadása. Az Alpha1 óta 141 változtatás történt, részletek a Wikiben.

A kiadási ütemterv (a várható megjelenési időpontokkal) szintén a Wikiben olvasható.

 

“LibreOffice 6.3.0 Beta 1” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. …Hát ez rettenetes. A héten hosszú-hosszú tesztelések után végre átálltunk volna a LO4.4.7-ról a LO 6.1.6-ra, de egy régi, és egyszer már kijavított hiba ebben – úgy látszik – megint meg fog akadályozni minket.

  Makróval küldünk át a Thunderbirdbe leveleket, és a Thunderbird címsorainek Tárgy mezőjét is a maró töltené ki, ha… Ha azok a nyavalyás ékezetes betűk (az ÖSSZES féle!) nem Unicode-os “%akármi” kóddal jelennének meg a normál éáíöüóőúű betűk helyett!

  De csak akkor, ha a Thunderbird Tárgy mezőjét makróval töltöm ki. Ha a beépített levélküldő funkciót használom, akkor a rendes ékezetes betűk jelennek meg a tárgy mezőben, csak hát nekem oda egyedi szöveg kell, nem feltétlenül a Writer dokumentum alapértelmezett Tárgy mezőjének tartalma, és más egyéb dolgot is adok át a Thunderbirdnek: a levéltörzsbe is adok át szöveget a makróval: ott hiba nélkül megjelennek az ékezetesek! Ráadásul a Tárgy szövegét a levéltörzsben megismétlem, és ugyanaz a szöveg jól jelenik meg ott!

  És ezt egyszer már éppen az én kérésemre (is) javította valaki…

  1. Azt hiszem, a régi magyar hibabejelentőben beszéltünk róla, de az már nem létezik…

   1. Sikerült talán megoldani. A régebbi megkerülő megoldás része volt, hogy a Tárgy szövegét az átadás előtt a ConvertToURL paranccsal “kódolni” kellett, hogy az átadás jól működjön. Most ezt a “foltozást” elhagyva működik jól.
    Érdekes módon, csak a manuális elküldés előtt látszott a Tárgy mező kódoltnak a Thunderbirdben, az elküldött levelek között már jól jelentek meg az ékezetes betűk a tárgysorban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük