Kiterjesztések

Magyar szótárcsomag | Lightproof | Numbertext | Tipográfiai eszköztár | Magyar névelős kereszthivatkozások eszköztár (Hunart) | Mentés csak ODF-ben | Watch Window | Validator | Diagramkészítő

Magyar szótárcsomag

Tartalmazza a helyesírási szótárat (Szabad magyar szótár), az elválasztási mintákat és a szinonimaszótárat (szókincstár) is. Több teszt (pl. Origo vagy saját) szerint is megbízhatóbb, mint a Microsoft Office magyar nyelvű helyesírási támogatása. A Szabad magyar szótár elérhető a Firefoxhoz kiterjesztésként, valamint megtalálható a Google Chromeban is.

letöltésMagyar szótárcsomag

Fejlesztő: Németh László

Lightproof

Nyílt forráskódú magyar nyelvhelyesség-ellenőrző (részletesen). A Magyar Helyesírási Szabálygyűjtemény 11. kiadását (MEK) és az Osiris kiadó Helyesírását alapul véve folyamatosan fejlesztett program.

letöltésLightproof nyelvi ellenőrző

Fejlesztő: Németh László

Numbertext

Egy univerzális szám-számnév átalakító, mely segítségével számokat alakíthatunk számnevekké. A honlapján bárki tesztelheti.

letöltésNumbertext

Fejlesztő: Németh László

Tipográfiai eszköztár

A Magyar Linux Libertine és a Linux Libertine G Graphite betűtípusokhoz készített eszköztár. Az eszköztár segítségével könnyen kiaknázhatók a Graphite betűkben rejlő lehetőségek (ligatúrák, ugráló számok, automatikus ezrestagoló stb.) OpenOffice.org/LibreOffice alatt. Ezzel gyakorlatilag kiadványszerkesztési tulajdonságokra tett szert a programcsomag. Bővebben a kiadványszerkesztési képességekről itt.

letöltésTipográfiai eszköztár

Fejlesztő: Németh László

Magyar névelős kereszthivatkozások eszköztár (Hunart)

Az eszköztár segítségével egy kattintással és az ábra vagy táblázat sorszámának megadásával olyan kereszthivatkozást szúrhatunk be a szövegbe, amely a magyar névelőt is tartalmazza, és átszámozódáskor a helyes alakra változik, például „az 5. ábra” › „a 6. ábra”. Hasonló funkciót a Linux Libertine G betűkészlet is biztosít, amely a Tipográfiai eszköztárral kihasználható.

letöltésMagyar névelős kereszthivatkozások

Fejlesztő: Németh László

Mentés csak ODF-ben

A kiterjesztés megkönnyítheti a nyílt formátumokra történő átállást azáltal, hogy a már megnyitott a Microsoft Office DOC, XLS és PPT bináris formátumú állományait csak OpenDocument formátumba engedi menteni.

letöltésMentés csak ODF-ben

Fejlesztő: Németh László

Watch Window

A Watch Window kiterjesztéssel megjeleníthető egy mindig előtérben levő figyelőablak, amelyben követjetjük a kijelölt cellák változásait függetlenül attól, hogy a cellák éppen láthatók-e a munkalapon.

letöltésWatch Window

Fejlesztők: Hornyák Tibor; Szalai Kálmán

Validator

A Validator kiterjesztés a kiválasztott szabályok alapján ellenőrzi a cellákat.

letöltésValidator

Fejlesztők: Hornyák Tibor; Szalai Kálmán

Diagramkészítő

A Diagramkészítő kiterjesztés segítségével szervezeti, gyűrű, piramis és Venn-diagramok készíthetők.

letöltésDiagram

Fejlesztők: Hornyák Tibor; Szalai Kálmán

“Kiterjesztések” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.