LibreOffice kiegészítő: hogyan csomagoljunk ikonkészletet kiegészítőbe?

 

oxygen.pngA LibreOffice egyik nagy újítása a MUFFIN koncepció gyakorlati megvalósítása, hogy még hatékonyabbá tegye a LibreOffice-t a (vállalati) felhasználók számára. Ezzel párhuzamosan a kiegészítők nagyszerű eszközök arra, hogy egyedivé tegyük a LibreOffice-unkat, legyen szó személyes, vagy vállalati igényekről.

A LibreOffice dizájncsapata most három lépésben mutatja meg, hogy miként lehet a régi – akár hiányos –, de kedvenc ikonkészletünket újabb LibreOffice-ban használni.

Forrás: LibreOffice design csapat blogbejegyzése.

A cikk szerzőjéről

1999 óta érdeklődöm a szabad szoftverek iránt.
2010-ben szereztem (nem vettem) bölcsész diplomát a Debreceni Egyetemen

Hozzászólások

 1. Kovács Tibor szerint:

  Fontos hangsúlyozni:

  A letölthető kiterjesztés csak majd a LO 6.x.x verzióval fog működni:
  https://wiki.documentfoundation.org/File:Oxygen-IconSet.oxt

 2. dr. Nagy Gábor szerint:

  Akkor megvárjuk.

 3. Az eredeti cikk lényege, hogy segítsen olyan kiegészítőt készíteni, amivel olyan ikonkészleteket használhatunk LibreOffice-hoz, amelyek eredetileg nem képezik a LibreOffice részét. Nyilván ez a kereskedelemben kapható ikonkészletekre is vonatkozik. De segíthet a vállalati szektornak is, hogy a LibreOffice-t a saját igényeik szerint állíthassák be, pl. bizonyos beállítások letiltása pl. instabil funkciók bekapcsolásának lehetősége stb. ugyanis ez is lehetséges kiegészítőkkel.

  Másrészről pedig azok akik, akik az Oxygen ikonkészletet használták a KDE-től, azok az új verzióban is használhassák azt. Aki pl. Tango-t használt annak nem nagyon van rá szüksége. 😛 De a lehetősége megvan, hogy használja. 🙂

  Az, hogy melyik verzióval legyen kompatibilis mi magunk állíthatjuk be. 🙂

Szóljon hozzá!

*