LibreOffice Portable 5.4.0.

 

LibreOffice A LibreOffice 5.4.0 megjelenését követően megjelent annak portable – hordozható – változata.

A hordozható változat teljes értékű irodai programcsomag, melyet egy USB kulcsra telepítve bárhová magunkkal vihetjük kedvenc beállításainkat.

A magyar nyelvet igénylőknek az „All Language” változatot kell letölteni.

A program elérhető a portableapps.com oldaláról.

A cikk szerzőjéről

1999 óta érdeklődöm a szabad szoftverek iránt.
2010-ben szereztem (nem vettem) bölcsész diplomát a Debreceni Egyetemen

Hozzászólások

 1. Kovács Tibor szerint:

  No, erről írtunk itt, lejjebb: A LO portable 5.4.0 nem minden környezetben hajlandó futni. Szerencsére már megjelent a WinPenPack-hordozható verzió is, az fut a NOD32 mellett is…

  • Kovács Tibor szerint:

   Megjelent a LO5.4.0r2 Portable javítókiadás. Ez már fut a Nod32 mellett is.

   …És szerencsére a közös AOO/LO fórum is visszaállt a törölt állapotból a 2017 nyári állapotra. Így már tényleg csak alig néhány hozzászólás veszett el…

 2. LinuxMint-en használom. Ha megnyitok egy több oldalas dokumentumot, a margók görgetés közben eltűnnek, vagy épp meg sem jelennek eleve. Ez a probléma a 3.5.x-es sorozat óta létezik.
  Tapasztalta ezt más is, vagy csak engem szvat?

  • Kovács Tibor szerint:

   Élesben még mindig a 4.4.7-t használom, és használjuk a cégnél.

   Mindig telepítem az újabb HORDOZHATÓ verziókat (Win7x64Prof-ra), de tényleg mintha érezhető lassulás, akadozás lenne az újabb verziókban. Csak a fórumokon történő segítés közben használom ezeket, nagyobb volumenben nem, ezért bővebben nem tudok nyilatkozni a dologról…

   • Kedves Tibor!

    Javaslom, hogy a cégnél vegyenek támogatást a LibreOffice-hoz. Jelenleg két cég közül tud választani: Collabora (https://www.collabora.com/), CIB (https://libreoffice.cib.de/).

    A hordozható változatot nem a TDF készíti, így a lassulással kapcsolatban nem fognak tudni felvilágosítást adni.

    • Kovács Tibor szerint:

     A használatával nincs gond, ahhoz nem kell támogatás. A futás sebességéhez – pláne, hogy még csak a hordozhatót próbáltam ki – nem hiszem, hogy tudna bárki támogatást adni. Valami félreeső gépen ki kéne már próbálnom a fixen telepíthető újabb változatokat is, mert az 5.x.x-es hordozhatók inkább csak elbizonytalanítottak.

  • Kovács Tibor szerint:

   Kb. az 5.3 tól kezdbe az User Interface betűi kevésbé kontrasztosak (szálkásabbak), és a menün, legördülőn történő egérmozgás villogtatja a menüt. Eleve legördülők első megjelenése kis (1-2 másodperces) késleltetéssel történik, az 5.2.7-ben még késleltetés nélkül és kontrasztos megjelenéssel működött.
   Természetesen az összehasonlítást ugyanazon a rendszeren (pár perc különbséggel) végeztem…

 3. Kovács Tibor szerint:

  Sajnos úgy látom az angol hibabejelentőben, hogy ez a villogás és a renderelési csúfság megvan a fixen telepített verzió esetén is, és az OpenGL beállítások megváltoztatásával sem orvosolhatók. Valami nagyobb váltás történt a grafikus kezelés területén – ha jól értem -, és emiatt az OpenGL alapértelmezett lett, és ha jól érzékelem, teljesen nem is kikapcsolható…

  • Akkor könnyen lehet, hogy az én problémám is ezzel van összefüggésben…

  • Kovács Tibor szerint:

   Vettem egy nem túl drága MSI NVIDIA videokártyát az otthoni gépembe, ami 4.5 verzióig tudja kezelni az OpenGL-t.
   A menü villogása megszűnik vele, ha bekapcsolom az “OpenGL használata mindenhez” opciót, a betűk is szebbek lesznek valamelyest, de nem annyira szépek, mint a régebbi verziókban. (Itt a “szépség” alatt az olvashatóságot értem elsősorban…)

   Itthon is, a cégünknél is márkás, de használt (tehát régebbi, Core2Duo-tól I5-ig, Dell, HP, stb.) gépeink vannak, alaplapi videokártyával, OpenGL2.x … de max. OpenGL 3.x verzió tudással. Ezeket a strapabíró gépeket kifejezetten irodai használatra optimalizálták.
   De a LibreOffice is IRODAI PROGRAMCSOMAG, nem???
   Nem pedig játékprogram, amihez érthetően erőgép kell…
   Nem lehetne megtartani a régebbi grafikus kezelést is, és továbbra is meghagyni választási lehetőséget??