LibreOffice 5.2.7 és 5.3.3

 

LibreOffice A Document Foundation bejelentette a LibreOffice 5.2.7 és 5.3.3 kiadását. Mindkét kiadás hibajavításokat tartalmaz, újdonságokat nem ad hozzá a LibreOffice-hoz.

LibreOffice 5.2.7 változáslistája RC1 és RC2.

LibreOffice 5.3.3 változáslistája RC1 és RC2.

A legújabb változatok elérhetőek a LibreOffice letöltési oldaláról.

Forrás TDF blog bejegyzése: 5.2.7 és 5.3.3.

A cikk szerzőjéről

1999 óta érdeklődöm a szabad szoftverek iránt.
2010-ben szereztem (nem vettem) bölcsész diplomát a Debreceni Egyetemen

Hozzászólások

 1. Arra semmi esély sincs, hogy a Vanilla kiadás is frissüljön?

  • Kedves Hacsi!

   Az 5.2-es széria kifutóban van, az 5.3-as pedig most érte el stabilitásban a vállalati felhasználók számára is elfogadható szintet. Az 5.4-es pedig még kiadás előtt áll. 🙂

  • Andras Timar szerint:

   A LibreOffice Vanillában az volt a lényeg, hogy az App Store-ból volt letölthető. Ez kényelmes, a Mac-felhasználók számára ismerős módja az alkalmazások terjesztésének. A frissítés is automatikus, az App Store magától felajánlja.

   A LibreOffice Vanillát a Collabora készítette. Az volt a remény, hogy mivel az ingyenes Vanillában volt egy reklámablak, az emberek majd ennek hatására megveszik a fizetős Collabora Office-t, ezzel támogatva a Mac fejlesztést. Ez a remény nem jött be, ezért új üzleti modell kidolgozása van folyamatban. Erről most nem akarok több részletet megosztani, de biztos mindenki megérti, hogy a fejlesztés pénzbe kerül (még a “sima” csomagolással is rengeteg szívás volt hála az App Store reviewereknek és a folyamatosan szigorodó szabályoknak), és a veszteséget a Collabora nem akarja benyelni.

   • De úgy tudom, hogy arról is volt szó, hogy ezt a feladatott ti át tudnátok venni. Ha jól emlékszem pont te mesélted, hogy van erre remény. Nekem az a félelmem, hogy a LibreOffice-sok pénzt nem fog termelni mert ha valaki pénzt ad érte akkor megveszi a MS-t elég jó csomagok vannak. Jómagam meguntam az állandó telepítést és inkább bevállaltam a Vanilla nagyobb méretét de pechemre mindösszesen 1db frissítés jött le, azóta semmi. Az igazság, hogy szerintem sokan szépen el is pártolnak a LibreOffictól magamon is tapasztalom, hogy a mindennapi kis táblázataimat és doksiaimat inkább a gyári kliensekkel csinálom csak a legszükségesebb doksihoz veszem elő a LO-t és az ismerőseim is ezt teszik. Pedig a legelső Mac gépemen is már ott figyelt az OpenOffice (bár lehet akkor még StarOffice-nak hívtak) 🙂

Külső hivatkozások

 1. […] LibreOffice új hibajavító kiadásai után nem sokkal megjelent annak hordozható – portable – […]