LibreOffice 5.3.1

 

LibreOffice A The Document Foundation bejelentette, hogy megjelent a LibreOffice 5.3.1, a LibreOffice 5.3-as sorozatának első javítókiadása.

A részletes változások (RC1 és RC2) a Wikiben olvashatóak, az új változat letölthető a LibreOffice weboldaláról.

A cikk szerzőjéről

Tímár András 1999-ben kezdett foglalkozni a szabad szoftverek honosításával. Magalakulásakor csatlakozott az FSF.hu Alapítványhoz, ahol vezető tisztséget is vállalt. 2002 óta dolgozik az OpenOffice.org (2010-től a LibreOffice) magyar verzióin. 2011-től főállású LibreOffice-fejlesztő, jelenleg a Collabora Productivity Ltd.-nek dolgozik.

Hozzászólások

 1. dr. Nagy Gábor szerint:

  Szokás szerint hamar elkészítették a LibreOffice Portable 5.3.1 kiadását is, ami március 22 óta letölthető.

  Direkt letöltés:
  http://download.documentfoundation.org/libreoffice/portable/5.3.1/

  Itt szokás szerint a magyarul is tudó változat a
  LibreOfficePortable_5.3.1_MultilingualAll.paf.exe

  A LibreOffice Portable oldala:
  http://portableapps.com/apps/office/libreoffice_portable

 2. A Vanilla kiadások teljesen megszűntek?

  • Andras Timar szerint:

   Nem tudom, lesz-e még feltámadás. A Collabora foglalkozott az elkészítésével, azzal a céllal, hogy a fizetős verziót reklámozva pénzt vonjon be a Mac-es fejlesztésekre, illetve a TDF szponzorálását ezen a csatornán keresztül is lehetővé tegye. Az eredmény szerény volta miatt egyelőre nem éri meg foglalkozni vele, esetleg a TDF átvehetné, erről beszélgettünk már.

   • Időnként jó, hogy van bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a jelenlegi verzióval is sok mindent meg tudok oldani és az a sok minden se igazán sok. Mac-en a gyári (Pages, Numbers) égészen használható lett az elmúlt években így amit lehet átköltöztettem.

  • Hegedüs Zoltán szerint:

   Egyébként mi az a vanilla kiadás?

    • Hegedüs Zoltán szerint:

     Én a valilla-ra kerestem rá Bing-gel, de nem jöttem rá mi az. Most megnéztem ezt a linket: még mindig nem tudom mi az. Azt írja a legfrissebb kiadás. Vagyis a still és fresh közül a fresh. Tudtommal ez még mindig van, fentebb azt írták most nincs. Szóval még mindig nem tudom mi az.

     • Semmi extra. Apple App Store-ból lehet letölteni a Vanilla kiadást. Ingyenes és mindig a legújabb (ha jól emlékszem Béta) verzió volt elérhető. Az volt az előnye, hogy szépen automatikusan frissülgetett a gépen nem kellett vele “törődni”.