LibreOffice 5.0.5

 

LibreOffice A The Document Foundation bejelentette a LibreOffice 5.0.5 megjelenését. Ez a kb. fél éve megjelent LibreOffice 5.0 ötödik hibajavító kiadása, amely most már kiérdemelte a “still” (stabil) jelzőt, tekintettel arra, hogy régóta tesztelt kódról van szó, és hogy a napokban megjelent a LibreOffice 5.1.

A LibreOffice 5.0.4 óta javított hibák listája: RC1 és RC2.

A cikk szerzőjéről

Tímár András 1999-ben kezdett foglalkozni a szabad szoftverek honosításával. Magalakulásakor csatlakozott az FSF.hu Alapítványhoz, ahol vezető tisztséget is vállalt. 2002 óta dolgozik az OpenOffice.org (2010-től a LibreOffice) magyar verzióin. 2011-től főállású LibreOffice-fejlesztő, jelenleg a Collabora Productivity Ltd.-nek dolgozik.

Hozzászólások

 1. Kenczler Mihály szerint:

  Just FYI.
  Felbukkant az 5.0.5 Portable, és magát az 5.0.5-öt “Still”-nek nevezi a LibreOffice.org.
  Ez nekem azért érdekes, mert a “Still” verziókat nagyvállalati felhasználásra is szokták ajánlani, márpedig azért az 5.0.5-ben vannak érdekes jelenségek.

  • Andras Timar szerint:

   “nagyvállalati felhasználásra is szokták ajánlani”, hozzátéve hogy megfelelő support szerződés mellett. Enélkül bevezetni a LibreOffice-t nem ajánlatos, és nem is etikus.

   Pl. a Collabora ügyfelei is hamarosan át fognak térni az 5.0-ra, és ha majd érdekes jelenségeket tapasztalnak, akkor szólnak, és mi megoldjuk.

 2. Kovács Tibor szerint:

  Sajnos el tudom képzelni, hogy ezt egy automatizmus vezérli: Ha megjelent az eggyel nagyobb főverzió, akkor “ugrasztja” a Still verzió számát is… Mi azért az idén maradunk a 4.4.7-nél a cégnél…