LibreOffice 5.0 rc3

 

LibreOffice A LibreOffice következő, jelentős újdonságokat felvonultató kiadásának megjelent az újabb, hibajavításokat tartalmazó, kiadásra jelölt változata az rc 3 (release candidate).

A programcsomag számtalan új funkciót hoz magával (erről bővebben a Wikiben). A jelen változat egy hibajavításokat tartalmazó kiadás. A hivatalos ütemterv szerint még két kiadásra jelölt változat várható, majd.

A jelenlegi kiadásban javított hibák jegyzéke itt olvasható.

Megjegyzés: a LibreOffice 5 még nem egy minden ízében kiforrt irodai programcsomag, így éles használatra – egyelőre – nem javasolt. Azok, akik mégis szeretnék telepíteni a már meglévő stabil változatuk mellé itt olvashatnak telepítési útmutatót.

A cikk szerzőjéről

1999 óta érdeklődöm a szabad szoftverek iránt.
2010-ben szereztem (nem vettem) bölcsész diplomát a Debreceni Egyetemen

Hozzászólások

 1. dr. Nagy Gábor szerint:

  Harmadik RC szerepel a hírben, de az elérhető link
  (http://download.documentfoundation.org/libreoffice/testing/5.0.0/win/x86/LibreOffice_5.0.0.2_Win_x86.msi) még csak RC2-re utal.

  Most akkor hanyas?

 2. Kenczler Mihály szerint:

  Feltettem! Működik! (32 bites verzió, 32 bites Win7 alatt) Jól!
  Elmúlt egy engem zavaró, 0 jelentőségű hiba, köszönet Vajna úrnak (Mert az RTF mentés-behívással kapcsolatos hiba volt: hiába volt beállítva az elválasztás az alapértelmezésű sablonban, mentés majd behívás után mégsem volt elválasztás az RTF-dokumentumban.)

  –offtopic—
  Szerintem egy szoftververzió nem “kiforrt”, hanem “kiforrott”…