LibreOffice 4.4.1 és 4.3.6 portable

 

LibreOffice Alig egy héttel a LibreOffice új – ún. „fresh” – ágának első javított kiadása után, megjelent annak hordozható (portable) verziója is. Ezzel párhuzamosan a 4.3-as ág – tervek szerinti – utolsó előtti (4.3.6) kiadása is elérhetővé vált hordozható változatban.

A magyar nyelvű változatok mindkét esetben kizárólag az „All languages” változat tartalmazza a „Normal” nem.

Azok számára, akiknek a stabilitás és a megbízható működés számít, a 4.3.6-os „still” változatot célszerű letölteni és kicsomagolni, míg az újdonságra vágyóknak és kísérletező kedvűeknek a 4.4.1-es változatot célszerű letölteni és kicsomagolni.

Mindkét változat letölthető a Portableapps.com oldalról (4.3.6 és 4.4.1).

A cikk szerzőjéről

1999 óta érdeklődöm a szabad szoftverek iránt.
2010-ben szereztem (nem vettem) bölcsész diplomát a Debreceni Egyetemen

Hozzászólások

 1. Kedves Kolléga!
  Nyugdíjasként kérem segítségét, a Libre Office sajnos nem tartalmaz levelezőt, melyik ingyens változatot ajánlja, ami van olyan jó, mint az Office Mail?
  Köszönettel várom válaszát

  • Andras Timar szerint:

   Én a Mozilla Thunderbirdöt használom kb. 10 éve, és meg vagyok vele elégedve. Mást nem ismerek.

  • Ha máskor nem is, de az első operációs rendszer újratelepítésnél rá fogsz jönni (ha szerencséd van) a Thunderbird előnyeire.

  • Illetve, ha valaki szereti a komplex csomagokat még mindig létezik a SeaMonkey projekt, ami böngészőt, levelezőt stb. egyben kínál (böngésző, hírolvasó stb.)

 2. Kovács Tibor szerint:

  Én is a Thunderbird-et ismerem és használom már jó néhány éve a LibreOffice-szal (előtte az OxygeOffice-szal, és az Openoffice.org-gal) együtt, minden különösebb gond nélkül.

  A program használatával kapcsolatos kérdéseket a közös ApacheOpenoffice/LibreOffice magyar nyelvű fórumán célszerűbb megbeszélni, mert ez itt a Hírek rovat.
  https://forum.openoffice.org/hu/forum/index.php