LibreOffice 4.0.0 portable

 

LibreOffice A LibreOffice új, nagy főverziójának megjelenése után megjelent annak hordozható, ún. portable változata.

A hordozható változat semmiféle újdonságot nem ad hozzá a hagyományos verzióhoz, ugyanakkor megőrzi a kompatibilitást a kiegészítőkkel, sablonokkal, egy teljes értékű irodai programcsomag.

A program elérhető a portableapps.com oldalon.

A cikk szerzőjéről

1999 óta érdeklődöm a szabad szoftverek iránt.
2010-ben szereztem (nem vettem) bölcsész diplomát a Debreceni Egyetemen

Hozzászólások

 1. Kenczler Mihály szerint:

  ==>offtopic?<==
  Két olyan dolog történt velem, amelyekre legjobban a :-O smiley illik. (Nem értem, de zavar. Durvábban: WTF)

  1. Draw-ban készítettem egy Háttér nevű réteget. Áthelyeztem rá egy objektumot, hátravittem, majd zároltam a réteget. Minden szép minden jó. Bezártam a LibreOffice-et. Órák múlva megint elővettem a Draw-t egy másik dokumentummal, és abban is szerettem volna Háttér nevű réteget csinálni. Nem lehet. Aszondja, hogy ilyen már van, adjak másik nevet. :-O Sőt, kifogásolt nevű réteg NINCS a második dokumentumban, csak az alapértelmezettek. :-OOO
  Sehol, semmi nem utal arra, hogy a rétegek nem a dokumentumhoz, hanem a programhoz kapcsolódnak, elég nagy marhaság is lenne… (Csiklandós, hogy az első esetben 4.0.0.3 Portable, a másik esetben 3.6.5 " rendes LO futott ugyanazon a gépen. MÉg csiklandósabb, hogy a fedési viszonyok mintha rétegfüggetlenek lennének: egy hátsóbb rétegbeli objektum lehet egy elülsőbb rétegbeli objektum fölött…)

  2. Szintén a Drawban (több – sok – próbálkozással, vannak érdekes körülmények…) készítettem egy új nyílstílust, adtam neki nevet. Elmentettem a standard.soc-ba. Minden szép, minden jó. Órák múlva újra Draw, másik dokumentum, előveszem a nyílstílusokat, ott van az új — DE MÁS NÉVEN! :-O
  Ráadásul a más névnek köze sincs ahhoz, amit én adtam, viszont korrektül leírja a nyílstílus formáját — MAGYARUL! Az általam adott név: "Aljzat", a kapott név: "nyitott félkör"… :-OOO

  Ezek nem halálos hibák, de azért…

 2. Kedves Mihály!

  Azt javaslom, hogy ne használjon két különféle változatot – egyiket hagyományos, másikat hordozható változatban – egy gépen. Inkább egyazon verziót használjon és akkor kevésbé van esélye az efféle konfliktusoknak.

 3. Kenczler Mihály szerint:

  Az egyértelműség kedvéért:
  Az első bejegyzésben leírt konfliktusok VERZIÓSZÁM-FÜGGETLENEK.
  Tehát fennállnak, akár 4.0.0.3-ban, akár 3.6.5-ben végzem mind az első, mind a második műveletet.
  ————–
  (És tényleg csak az érdekesség kedvéért: amióta Win7/4.0.0.3-ból mentett DOCX-ben adok le anyagokat Adobe InDesignban történő tördelésre, azóta az InDesign “Place” (behívás dokumentumba) művelete NEM VESZI ÁT a “kemény” (nem stílusban megadott) dőlt, félkövér stb. formátum-előírásokat. Az előző 3.6.5 esetén megtette. Tehát valami megváltozott a LibreOffice-ból mentett DOCX-ban. A 4.0.0.3 óta RTF-et kell használni ahhoz, hogy a tördelőnek ne kelljen szóról-szóra összeolvasni, mit kell dőltben és-vagy fékövérben szednie. (Abból behívva megmaradnak az attribútumok…) EZ AZ, amikor nem az az érdekes, mi új egy szoftververzióban, hanem hogy mi maradt ki belőle.)

 4. Nagy lelkesedéssel töltöm le az előzetes verziókat és egy dizájnnal kapcsolatos kérdésem lenne. A 4.0.1.2-es verzió induló képe azért lett fakóbb színű mert előzetes kiadás vagy ez végleges?

  • Kedves Hacsi!

   Jó kérdés, ezen én is gondolkodtam már, szerintem véglegesnek szánják. Az új változatokban egy kicsit frissítik a dizájnt, ha észrevette visszakerült a lemez gomb is (aminek én nagyon örülök személy szerint).

   • Kedves Peda

    Lemez gomb? Ha a mentésnél használt lemez gombokra gondolsz az nekem végig megvolt (Mac verzió). Viszont én kimondottan élesbe használom igaz, hogy mostanában sokkal kevesebb intenzitással. A 4.0-ás verzió nekem nagyon tetszik. Grat mindenkinek nagyon jó az irány!!!

    Hacsi

 5. Hegedüs Zoltán szerint:

  A magyar hibabebejelentő rendszer hibáit hova kell bejelenteni? Megszűnik az elektronikus címem amivel regisztráltam, és nem engedi megváltoztatni.