LibreOffice Portable 3.6.2.

 

LibreOffice A nemrég kiadott LibreOffice 3.6-os ágának második hibajavító kiadása után megérkezett annak portable (ún. hordozható) változata is.

A hordozható változat is teljes értékű irodai programcsomag, mely – ahogy már megszokhattuk – kétféle változatban érhető el (mindkét változat tartalmazza a magyar nyelvet), Normal (498Mb) és All (898Mb) – utóbbi az összes, LibreOffice által támogatott nyelvet tartalmazza (zárójelben a telepített csomag mérete olvasható).

Mindkét változat letölthető a Portableapps.com oldaláról.

A cikk szerzőjéről

1999 óta érdeklődöm a szabad szoftverek iránt.
2010-ben szereztem (nem vettem) bölcsész diplomát a Debreceni Egyetemen

Hozzászólások

 1. dr. Nagy Gábor szerint:

  A zárójelben megadott méretek a telepített/kicsomagolt fájlok méretei. A telepítőcsomagok 137, illetve 162 MB méretűek. Csak hogy ne ijesszük meg az érdeklődőket.

 2. Kedves Gábor!

  Köszönöm!

  • dr. Nagy Gábor szerint:

   Szívesen!

   Mellesleg ez is csökkenthető a felesleges nyelvi elemek (pl. a kiválasztott magyar és mellette az angol) eltávolításával. Erről már a telepítő első pár paneljén intézkedhetünk a megfelelő mező bejelölésével.

   • dr. Nagy Gábor szerint:

    Félreérthetően fogalmaztam. Ha csak a magyart és az angolt tartjuk meg, kb 250 MB körül lesz a telepítés. De ezt még ellenőrzöm, miután lefutott.

    • Salánki Ferenc szerint:

     Nekem a 322,2 MiB lett (322,2*1024*1024 B), viszont nagyon sok “apró részből” áll (2019 mappa és 9287 fájl), ezért egy lassabb pendrive-ra elég hosszú ideig tart a kicsomagolás.

     • dr. Nagy Gábor szerint:

      Valóban lassú a telepítés Pendrive-ra, de ezt csak egyszer kell elszenvedni egy verziónál, és mindenkinek van naponta egyszer-kétszer olyan félórája, amikor az elindított telepítéssel magára hagyhatja a gépet.

      Nálam a gyomlálásos telepítést követően most csupán 282 MB lett a LibreOfficePortable könyvtár. És még ebből is lehet faragni néhány MB-ot. Ha teljesen lecsupaszítottam, akkor megírom, nálam mennyire lappadt le.

      Mellesleg nem sokat számít a háttértár igény, amikor az Auchan-ban (ez itt a reklám helye) 16 GB-os pendrive 3490 friccsért kapható akciósan…

     • dr. Nagy Gábor szerint:

      Most 255,1 MB-nál tartok. Csak az EN-US és EN-GB fájlokat tartottam meg a HU mellett.

 3. dr. Nagy Gábor szerint:

  Mit gondoltok, megoldható, hogy a
  http://hu.libreoffice.org/letoeltes/portable/
  címen ne a 3.5.4-es kiadás szerepeljen, hanem az aktuális, 3.6.2 kiadás?

  • Kedves Gábor!

   Szóltam az illetékesnek, remélhetőleg hamarosan javítani fogják.

   Köszönöm!

   • dr. Nagy Gábor szerint:

    Köszi a segítséget.

    Nekem már, mint fentebb olvashattad, a megjelenés napján megvolt, de a frissítetlen link miatt egy kissé nehéz volt útbaigazítanom a kezdőket, akiknek nem olyan rutinszerű a legfrissebb változatok felkutatása.
    Most már OK a link.