LibreOffice 3.6.1 portable

 

LibreOffice  A LibreOffice 3.6.1 megjelenésével majdnem egy időben jelent meg annak hordozható, ún. portable változata.

A 3.6-os sorozat esetében is folytatódik az eddig megszokott (lásd itt és itt) tendencia, vagyis kétféle változatban érhető el (sztenderd mely tartalmazza a magyar nyelvet és egy minden nyelvet támogató változat).

Ahogy már megszokhattuk a hordozható változat is egy teljes értékű irodai programcsomag, mellyel használhatjuk megszokott kiegészítőinket, sablonjainkat. A portable változat nem hoz a hagyományos változathoz képest semmilyen újdonságot, vagy plusz hibajavítást.

A programcsomag elérhető a Portableapps.com-on keresztül, vagy közvetlenül a TDF letöltési oldaláról (haladóknak).

A cikk szerzőjéről

1999 óta érdeklődöm a szabad szoftverek iránt.
2010-ben szereztem (nem vettem) bölcsész diplomát a Debreceni Egyetemen

Hozzászólások

 1. Linuxra nincs hordozható változat?
  Vagy Mac OS X-re?
  Tulajdonképpen az lenne az igazából hordozható változat, amit bármilyen operációs rendszert futtató gépen használhatnék.
  Nem? De.

  • A hordozhatóság jelen esetben azt jelenti, hogy egyik Windowsos gépről a másikra. Más operációs rendszerhez nem készült még hordozható változat.

   Jelenleg készül a böngészőben futtatható változata. Erről bővebben itt: http://wiki.documentfoundation.org/Using_LibreOffice_in_a_Web_Browser

  • Szevasz!
   Mivel a Linux disztrókat pendrive-ra is lehet telepíteni, így véleményem szerint nincs sok értelme külön portable változatnak erre az oprendszerre. Így nem csak egy irodai csomagot, de komplett irodát lehet zsebben hordozni. Egyetlen “kényelmetlensége” csupán ennek a módszernek, hogy USB-ről kell indítani a rendszert (de legalább mindenhol a megszokott környezetben lehet tevékenykedni).

Külső hivatkozások

 1. […] LibreOffice 3.6.1-es hordozható változatáról már korábban adtunk hírt az oldalon. Most egy újabb kiadás látott napvilágot, melynél sikerült az indulási időt […]