Új LibreOffice-fejlesztő a Canonicalnál

 

Bjoern MichaelsenJó hír a LibreOffice és az Ubuntu fejlesztői és felhasználói számára, hogy a Canonical 2011. február 1-től kezdve alkalmazza Bjoern Michaelsent, aki az Ubuntu Desktop Team tagjaként a LibreOffice csomagolásáért fog felelni.

Bjoern Michaelsen az elmúlt három évben az OpenOffice.org hamburgi (Sun/Oracle) fejlesztőcsapatának volt tagja. Kifejlesztette a Usage Tracking funkciót az OpenOffice.org-hoz, elég sok hibajavítást és refaktorálást végzett a Writer kódjában, de ő volt az egyik fő fejlesztője az új build rendszernek is, amely a dmake helyett GNU make alapokra helyezi a folyamatot, és amelyre az OpenOffice.org és a LibreOffice is hamarosan átáll.

A cikk szerzőjéről

Tímár András 1999-ben kezdett foglalkozni a szabad szoftverek honosításával. Magalakulásakor csatlakozott az FSF.hu Alapítványhoz, ahol vezető tisztséget is vállalt. 2002 óta dolgozik az OpenOffice.org (2010-től a LibreOffice) magyar verzióin. 2011-től főállású LibreOffice-fejlesztő, jelenleg a Collabora Productivity Ltd.-nek dolgozik.

Hozzászólások

  1. ellenorizni kell:)